Kontula on tapahtumien kaupunginosa kesällä 2007Tulossa: OstariFestari, KontuFestari, Ostari 40 vuotta -juhlatapahtuma, FC Kontu 40 vuotta -futistapahtuma, Taiteiden Yö -tapahtuma ja Kiinalaisen kulttuurin festivaali

Tänä kesänä Kontulan alueella järjestetään ja on jo järjestetty useita suuria, maksuttomia yleisötapahtumia. Voidaan syystäkin todeta, että Kontula on tapahtumien kaupunginosa Suomessa kesällä 2007.

Toukokuiset Kurkifestarit Skidirockin kera on pidettiin Kurkimäessä toukokuun lopulla . Kesäkuun alussa Kivikossa vuorostaan oli  Ihana Kivikko -tapahtuma. Helsinki -päivän yhteydessä järjestetään Kontulan ostarilla toistamiseen OstariFestari -tapahtuma (12.6.07). -Vuonna 2003 käynnistyneet ja FC Konnun järjestämät KontuFestarit, joista viime vuosina on tullut Itä-Helsingin suurin yksittäinen kulttuuritapahtuma,  pidetään 18.8. Kontulan Kelkkapuistossa. Sitä edeltää Kontulan ostarin 40 -vuotisjuhlat ostarilla (16.-17.8.07) ja KontuFestarin jälkeisenä sunnuntaina Kontulan liikuntapuistossa vietetään FC Konnun 40-vuotisjuhlia (19.8.07). Seura julkaisee elokuussa myös 40-vuotisjuhlakirjansa. Elokuun loppupuoliskolla on näillä näkymin luvassa Taiteiden Yö -tapahtuma Kontulan ostarilla (24.8.07) ja kesäkauden päättää Kiinalaisen kulttuurin festivaali niinikään Kontulan ostarilla. Uusi Kontula -lehti julkaistaan elokuun alussa.

Poimintoja kesän ohjelmatarjonnasta

Kesäkuussa OstariFestarilla lavalla ovat mm. Circus Helsinki, Jussi Raittinen ja maailman parhaimpiin naisblueskitaristeihin lukeutuva Erja Lyytinen blues bändinsä kanssa. Elokuussa KontuFestarilla on luvassa Pohjoismaiden suurin breakdance -tapahtuma ja suomalaisia rocklegendoja päälavalla ( mm. Pelle Miljoona & 1980 sekä Tuomari Nurmio). - Taiteiden Yön ohjelma julkistetaan elokuun alussa. Kiinalaisen kulttuurin festivaalin myötä Kontulassa tullaan näkemään mm. kiinalaisten kunqu-oopperapukujen esittely, näyttäviä kungfu-esityksiä, elokuvia, teemaistajaisia, yleisöluentoja, konsertti ja karaokea. Alueella tulee olemaan koko päivän myös Chinatown-tori, josta voi ostaa teetä,  kiinalaista kirjallisuutta, koriste-esineitä, tekstiileitä ynnä muuta. Luvassa on siis kaiken kaikkiaan tapahtumarikas kesä Kontulassa.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi