Kirkkoherra Miettinen: Mellunkylän rippikoulunuoret ovat todella mukavia

Mellunkylän kirkkoherra Pentti Miettinen

Kirkkoherra Miettinen: Mellunkylän rippikoulunuoret ovat todella mukavia

Kirkkoherra Pentti Miettinen tuntee Mellunkylän varsin hyvin, koska on ollut alueella kirkkoherrana jo yhdeksän vuotta. Hänen mielestään Mellunkylä ei ole mikään ongelma-alue sen enempää kuin minkään muunkaan helsinkiläisen seurakunnan alue.

Miettinen sanoo, että suurin osa Mellunkylässä asuvista on aivan tavallisia ihmisiä. Hän muistuttaa, että esimerkiksi Kontulassa ja Mellunmäessä on erittäin paljon sellaisia ihmisiä, jotka ovat asuneet alueella vuosikymmeniä, eivätkä ole halunneet muuttaa pois. He ovat viihtyneet ja viihtyvät edelleen erittäin hyvin. Miettinen muistuttaa, että ”täällä on hyvät palvelut, eikä täältä tarvitse välttämättä lähteä ydinkeskustaan, vaikka metrolla sinne pääseekin tosi hyvin”. Haasteena Mellunkylän seurakunnalle kirkkoherra Miettinen näkee ikääntymisen tuoman tilanteen. Lähivuosina alueelle muuttaa varsin paljon uutta väkeä. Se vaikuttaa hänen mielestään paljon siihen millaiseksi alue jatkossa kehittyy.

Miettistä harmittaa, että jos esimerkiksi Kontulassa jotain pientäkin tapahtuu, se nousee aina suurilla tiedotusvälineiden otsikoihin. Häntä harmittaa se etenkin nuorten puolesta, sillä alueen rippikouluikäiset nuoret ovat hänestä ”suorastaan älyttömän mukavia”. Rippikouluun tietenkin valikoituu nuoria tietyin perustein, mutta hän uskoo, että näistä kasvaa varmasti kunnon kansalaisia.

Mellunkylän seurakunta pyrkii Miettisen mukaan huolehtimaan myös niistä koululaisista, joita kirkko ei rippikoulun kautta tavoita. Seurakunta on yhdessä koulukuraattorien kanssa auttanut nuoria sosiaalistumaan esimerkiksi Turvallisesti yläasteelle –toiminnalla.
Miettinen sanoo, että Mellunkylän seurakunta on pyrkinyt kehittämään myös velkaneuvontaa. Puhumme täällä syväauttamisesta, jolloin ruokakassin lisäksi pyrimme paneutumaan autettavan ongelmiin laajemminkin, huomauttaa kirkkoherra.

Miettinen sanoo, että Mellunkylän seurakunta on ottanut toiminnassaan huomioon myös maahanmuuttajat, sillä esimerkiksi Kivikossa 22 prosentilla asukkaista on maahanmuuttajatausta. Me näemme sen kuitenkin monin tavoin rikkautena. Seurakunta on tarjonnut maahanmuuttajille tiloja käyttöön ja osallistunut mm. heidän kielikoulutukseensa.  Teksti: Raimo Teivonen

KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi