M-alueportaali asukkaiden käyttöön
M-alueportaali on pystytetty Mellunkylän kaupunginosien yhteiseksi viestintävälineeksi. Sen tehtävänä on parantaa tiedon kulkua alueen sisällä ja yhdistää toimijoita. Viihtyvyyden ja arvostuksen nostaminen vaatii nykyään yksittäistä kaupunginosaa kattavampaa näkökulmaa. Maankäyttö, rakentaminen, liikenne ja palvelut vaikuttavat lähes aina myös naapurialueisiin.


Jokaiseen kaupunginosaan ei ole mielekästä sijoittaa kaikkia palveluita ja toimintoja. Etenkään Mellunkylässä, jossa liikkuminen alueen sisällä on suhteellisen vaivatonta. Tarvitaan yhä enemmän tietoa ja yhteissuunnittelua, käyttäjien näkemyksiä. Yhteistä säveltä. Internet on mainio väline nopeaan uutisointiin sekä faktojen ja mielipiteiden keräämiseen. Mitä enemmän on tietoa paikallisista tarpeista, sitä oikeampia ratkaisuja hallinnossakin todennäköisesti tehdään.

M-alueportaali on myös vapaan kansalaistoiminnan kanava. Portaalin tuottaja ja ylläpitäjä on Kontukeskus, joka on Kontula-seuran, FC Konnun ja Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistyksen yhteenliittymä. Mellunkylässä on lukemattomia järjestöjä ja erilaisia toimintaryhmiä. M-alueportaali luo mahdollisuuden nostaa tämä toiminta entistä paremmin näkyviin. Kaupunginosien elävyys on vetovoimatekijä, jonka arvo on koko ajan kasvamassa.

 ”Nukkumalähiöt” löytyvät tänään aivan muualta kuin Itä-Helsingistä. Loppukesästä M-alueportaali alkaa julkaista perjantaisin päivitettävää vartin mittaista näköradiota viikon tapahtumista.

Kulttuuri on vuorovaikutusta. Viestintä on kulttuuria. Aikanaan kansallinen herääminen Suomessa edellytti lehdistöä. Sama toistuu omalla tavallaan nyt Mellunkylässä. Osana M-portaalia on Kulttuuriraide, joka yhdistää ja nostaa esiin Itäkeskuksesta jatkuvan metroradan varren kulttuuri- ja vapaa-ajan toimintoja. Kulttuuriraiteen kautta myös Myllypuro liittyy tältä osin kaupunginosien klusteriin. M-alueportaalin pystytyksen on mahdollistanut kulttuurilautakunnan taloudellinen tuki.

M-alueportaalista muokkautuu tekijöidensä näköinen kokonaisuus. Tule siis mukaan rakentamaan näitä sivustoja. Teemme mielellämme linkkejä paikallisille kotisivustoille, niin yhteisöille kuin palveluiden tuottajillekin. Keräämme tietoja paikallisista palveluista. Otamme vastaan uutisia ja tiedotteita. Myös kehitysideoita. Keskustelupalstalla pääset kommentoimaan alueen asioista.

KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi