Kännykkälipulle uusi tilausnumero heinäkuun alusta
Matkapuhelimeen tilattavan HKL:n kertalipun, kännykkälipun, tilausnumero muuttuu 1.7.2007 alkaen. Uusi tilausnumero on 16355. Vanha numero ei ole käytössä enää tämän jälkeen.

Samalla muuttuu numero, josta voi kysyä neuvoa ongelmatilanteissa. Kännykkälipun uusi neuvontanumero on 0600 393 600 (0,305 €/minuutti + pvm). Numerossa palvellaan ympäri vuorokauden.

Lipun muut tilausohjeet ja hinta pysyvät ennallaan. Kännykkälippu tilataan lähettämällä tekstiviesti A1 (suomenkielinen lippu) tai AS1 (ruotsinkielinen lippu) tilausnumeroon 16355 (1.7. alkaen). Paluuviestinä tilaaja saa kertalipun, joka on voimassa tunnin ostohetkestä lähtien. Viestissä näkyvät lipun voimassaoloaika ja -alue, tunnistenumero ja lähettäjänumero.

Kännykkälippu käy raitiovaunussa, metrossa, Suomenlinnan lautalla, metron itäisillä liityntäbussilinjoilla, sataman bussilinjoilla 15 ja 15A sekä lähijunissa Helsingin alueella.

Kännykkälippu maksaa 2 euroa (yötaksan aikana klo 02.00–04.30 hinta on 3,50). Lipun hinta veloitetaan puhelinlaskun yhteydessä. Palvelu toimii Soneran, Elisan, DNA:n, Saunalahden ja Tele Finlandin liittymissä.

Kännykkälipun tulee olla voimassa eli saapunut puhelimeen jo ennen kulkuvälineeseen nousemista. Metrossa lippujen on oltava voimassa jo ennen kuin matkustaja siirtyy laiturialueelle, joka alkaa matkakortinlukijoiden luona ja on merkitty keltaisella viivalla.

Kännykkälippupalvelun tekninen toteuttaja on 1.7. alkaen INA Finland Oy. INA Finland on suomalainen puhelinviestinnän lisäarvopalveluita tuottava yritys, joka on perustettu 1989 ja kuuluu INA Group -konserniin. Yritys tarjoaa mm. mobiili-, contact center-, audio- ja telemarkkinointipalveluita.

Tekstiviestillä tilattava kännykkälippu on yksi HKL:n suosituimmista kertalipuista. Vuodesta 2002 käytössä ollutta lippua on myyty yli 10 miljoonaa kappaletta; joka viides myytävistä kertalipuista on kännykkälippu. HKL:n kännykkälippu on palkittu useita kertoja edistyksellisenä mobiililipalveluna.

KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi