Elä, opi, oivalla - Työväenopistossa tavataan

Lähestyvässä syksyssä on ainakin se hyvä puoli, että työväenopistossa opetus alkaa jälleen syyskuun toisella viikolla. Työväenopisto on kaupunkilaisten vapaa-ajan oppimiskeskus, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Opisto on avoin kaikille yli 16 -vuotiaille, mutta muskareihin ja muihin perhekursseihin voivat osallistua lapset yhdessä vanhemman kanssa. Yläikärajaa mukaan tulolle ja oppimiselle ei ole.

Helsingin suomenkielisen työväenopiston syksyn 2007 opetusohjelma on täynnä mielenkiintoisia harrastusmahdollisuuksia, uusia elämyksiä ja jämäkkää tietoa. Työväenopiston itäinen alueopisto pyrkii olemaan lähelläsi tuoden opetusta useisiin eri tiloihin itäisen Helsingin alueella.

Mellunkylän alueen poimintoina mainittakoon Kontupisteessä jatkuvat nettirohkeuskurssit, nyt työväenopiston kursseina. Vesalan yläasteen koululla on tarjolla suomen, englannin, espanjan ja italian kielen kursseja sekä akvarellimaalauksen alkeet, ikonimaalausta, sarjakuvapiirtämisen tekniikoita ja kaikille avoin kuoro. Kurkimäen korttelitalossa ilottelevat maanantaisin muskarit ja keskiviikkoisin Äitien tarinat -ryhmä purkaa arjen tuntoja keskustellen, lukien ja kirjoittaen tekstejä. Samassa paikassa tutustutaan naamionäyttelemiseen ja Tanssi, laula, näyttele -kurssi alkaa valmistaa monikulttuurista teatteriesitystä. Eläkeläisille on Kurkimäessä kaksi omaa lauluryhmää, keskiviikkoisin ja torstaisin maalataan posliinia, maanantaisin ollaan nyrkit savessa ja pyörähdellään kansainvälisten tanssien tahdissa. Mikaelinkirkon kerhosalissa tapaavat Kontulan oloneuvoskerholaiset keskiviikkoisin.

Muissa itäisen alueen toimipisteissä tarjoutuu mahdollisuus monipuoliseen kieltenopiskeluun. Erikoisuutena ovat sellaiset kielet kuin kiina, somali, turkki ja viittomakieli, joita muissa alueopistoissa ei ole. Suomen kielen kursseja on tarjolla runsaasti ja ne sijoittuvat useisiin eri toimipisteisiin.

Käsitöistä ja kuvataiteista kannattaa panna merkille, että omien toimitilojemme asianmukainen varustelu antaa mahdollisuuden vaikkapa kudontaan, turkistöihin ja kankaanpainantaan tai grafiikan, keramiikan ja valokuvauksen harrastamiseen. Syksyn erikoisuutena kirjonnassa ovat Käspaikan kuvioita -kurssit Herttoniemen Silkkikutomossa.

Eläkeläisille suunnattuja oloneuvoskerhoja kokoontuu myös Myllypuron ja Roihuvuoren kirkolla sekä Puotinharjun oloneuvokset Stoan luentosalissa. Ikäihmisten yliopiston syksyn teema on Suomen matka maailman kartalle ja luennot kuullaan keskiviikkoisin klo 13-15.30 Stoan luentosalissa. Uutuutena alkaa Silkkikutomossa tiistaisin kokoontua Silkkitupa – avoin kohtaamispaikka eläkeläisille. Se on maksuton osallistujille tarjoten tietoa ja yhdessäoloa sekä mahdollisuuden jakaa omaa hiljaista tietoa vaikkapa kahvikupposen ääressä.

Kannattaa muistaa, että opistossa on myös lukuisia maksuttomia yleisluentoja omissa toimitiloissamme Stoassa, Silkkikutomossa ja Vuotalossa. Kesämökkiläinen ja ympäristö –luentosarja alkaa Silkkikutomossa 17.9., kolmeen keskieurooppalaiseen kulttuurimetropoliin tutustutaan Vuotalossa ja Miten opin aikuisena –luennot ovat opetuskauden alkajaisiksi 12.9. ja 19.9. Stoassa. Laajasalon perhekahvila kokoontuu uudessa paikassa, Laajasalon nuorisotalolla keskiviikkoaamuisin ja on nyt myös aiemmasta poiketen maksuton. Muita yleisluentoaiheita alkavana syksynä itäisellä alueella ovat satavuotias Kulosaari, esiintymisjännitys, Uudenmaan paikannimistö, Rastilan kartano, eläketietous, vuokralaisen oikeudet ja velvollisuudet, oman kotitalouden raha-asioiden hoitaminen ja sydänluennot. Vuotalon kirjailijatapaamisissa kohdataan tänä syksynä Riina Katajavuori, Tuula Mai Salmela ja Juha Itkonen. Stoan toimijoiden yhteistyönä aloittaa 18.9. Stoan kuukauden kirjavieras –sarja, jossa ensimmäisenä vieraana on ylipormestari Jussi Pajunen.

Näistä ja muista opiston kursseista löydät tarkempaa tietoa opetusohjelmastamme tai internetsivustoilta osoitteesta www.hel.fi/tyovaenopisto. Jos et löydä juuri sopivaa kurssia omasta lähiöstäsi, toimistomme auttaa ja ohjaa mielellään. Voit myös kertoa meille ideoitasi ja ehdottaa kursseja. Helsingin suomenkielinen työväenopisto tarjoaa yhteensä noin 2500 kurssia. Opisto kutsuu jokaista aikuista kaupunkilaista harrastamaan, oppimaan ja etsimään elämyksiä.

Ilmoittautuminen työväenopiston kursseille puhelimitse tai opiston toimistoihin alkaa aineittain porrastetusti 15.8. - 23.8.2007 klo 16.30 - 19.00, puh. (09) 310 88610.

Internetin kautta ilmoittautuminen alkaa 8.8. klo 9.00 www.hel.fi/tyovaenopisto Vain osa kurssipaikoista täytetään internet-ilmoittautumisen kautta ja kiintiöt vaihtelevat eri kursseilla.

Helsingin suomenkielinen työväenopisto
Itäinen alueopisto
Palvelunumero (09) 310 88570
Omat toimitilat:
Stoa, Itäkeskus, Turunlinnantie 1
Silkkikutomo, Herttoniemi, Laivalahdenkatu 2bA
Vuotalo, Mosaiikkitori 2

Opetuspaikat Mellunkylän alueella:
Kontupiste, Keinulaudantie 4
Vesalan yläasteen koulu, Sakara 5
Mikaelin kirkko, Emännänpolku 1
Kurkimäen korttelitalo, Karpalokuja 7

Aluerehtori Pirjo Halla, Stoa, puh. (09) 310 88571
Koulutuspäällikkö Merja Jattu-Wahlström, Silkkikutomo, Herttoniemi, puh. (09) 310 88561

KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi