Kauppakamarijohtaja Perälä: Itä-Helsingissä alkaa tapahtua




Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Heikki J. Perälä uskoo, että Itä-Helsingissä alkaa tapahtua, kun Vuosaaren sataman toiminta käynnistyy. Alueelle tulee Perälän mukaan logistiikkaan liittyvää sellaista yritystoimintaa ja aktiviteettia, että se ei voi olla näkymättä myönteisinä asioina myös Itä-Helsingin alueen asukkaiden elämässä. Myös Sipoon osien liittäminen Helsinkiin avaa hänen mielestään aivan uudenlaisia mahdollisuuksia, koska uusien alueiden kaavoittaminen helpottaa tuntuvasti pääkaupungin kovaa tonttipulaa.

Perälä sanoo, että kun sataman toiminta käynnistyy Helsingin painopiste siirtyy pykälän verran kohti kaupungin itäosia.  Sataman, lentokentän ja maaliikennealueen muodostaman kolmion kautta virtaa pian yli puolet maamme ulkomaankaupasta. Perälä ei kuitenkaan usko, että yritykset siirtäisivät tuolle alueelle ensi sijassa pääkonttoreitaan, vaan alueelle syntyy muunlaista toimintaa, ja sekin tietää työpaikkoja ja palveluita.

Sipoon alueen liittäminen Helsinkiin mahdollistaa Perälän mielestä myös sellaisten uusien korkeatasoisten asuinalueiden luomisen ja kehittämisen, että niihin voisi olla kiinnostusta myös yritysten johtajilla. Tämä monipuolistaisi itäisten kaupunkialueiden asukasrakennetta ja nostaisi niiden arvostusta. Perälä huomauttaa, että Aurinkolahti on jo onnistunut profiloitumaan erittäin hyvin. Itä-Helsingin muidenkin alueiden tulisi yrittää luoda samalla tavalla uutta profiilia, katsoo kauppakamarin toimitusjohtaja.

Perälä haluaa korostaa, että idän kehitys ei ole keneltäkään muulta pois. Lännessäkin tapahtuu paljon. Siellä ryhdytään rakentamaan mm. länsimetroa. Perälä lisää, että länsimetro nostaa myös Helsingin itäosien painoarvoa, koska yhteydet idän suunnasta esimerkiksi Otaniemeen, Keilalahteen ja muualle Espooseen paranevat.

Perälä haluaa kuitenkin muistuttaa, että mitkään asiat eivät tule ilmaiseksi. Kilpailu on kovaa, sillä pääkaupunkiseudulla on monia alueita, joita kehitetään erittäin aktiivisesti. Espoossa ja Vantaalla on todella hyviä suunnitelmia. Perälä toivoo, että Helsinki vastaa niihin haasteisiin.



KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi