Hevibändi Grendel odottaa Kontufestareita
Kontulasta lähtöisin oleva hevibändi Grendel odottaa kovasti  Kontufestareita. Yhtye oli mukana festareilla toissa vuonna ja yhtyeeseen kuuluvat Jussi Kraft ja Jarkko Piipari kehuvat festareita todella hyvin järjestetyiksi. Meininki oli poikien mukaan todella loistava, ja siksi siellä oli hienoa esiintyä. Jussi Kraft ihmettelee ulkopuolisten käsitystä, että Kontufestareilla kaikki ryöstetään ja hakataan. Mutta jokainen joka siellä on ollut tietää, että tapahtuma on todella rauhallinen, huomauttaa Kraft.   

Yhtyeen kaikki kuusi jäsentä on käynyt samaa kontulalaista koulua Helsingin yhteislyseota eli ”Hylliä”. Jotkut ovat tunteneet toisensa ihan lapsuudesta lähtien. Kitaristi Jussi Kraft, 26, asui vuosia Vesalassa, mutta asuu nykyisin Itäkeskuksessa. Rumpali Jarkko Piipari, 26, asui aikanaan Kontulassa, mutta on siirtynyt Tapanilaan, mutta vanhemmat asuvat edelleen Kontulassa. Pojilla on myös arkityö. Jussi Kraft on tukkumyyjänä kasvis- ja kukka-alalla ja Jarkko Piipari toimii Kampissa hedelmä- ja vihannesosastolla eli kuten hän itse leikkisästi sanoo ”heviosastolla”.

Yhtye on soittanut vuodesta 1999 lähtien. He saivat viime vuoden lopulla valmiiksi ensilevyn, joka toteutettiin omakustanteena. Kriitikoiden mielestä levylle olisi löytynyt varmasti myös levy-yhtiö. Yhtyeen musiikki on poikien mielestä melankolista, melodista, keskirankkaa heviä. Yhtyeen jokainen jäsen on musiikin takana ja jokainen on ollut antamassa siihen oman panoksensa.

Toinen levy on jo suunnitteilla ja siihen tuleva musiikki on rankempaa, vähemmän melankolista ja tarkoitettu suppealle kohderyhmälle. He toivovat löytävänsä sille rahoitusta niin, että studioaika saataisiin rahoitettua. Levyn pitäisi ilmestyä ensi vuoden alussa.

Grendeliä  on saanut kuunnella helsinkiläisissä klubeissa, mutta esiintymisiä on ollut myös Turussa ja Tampereella. Jussi Kraftin mielestä olisi mukava esiintyä esimerkiksi Iisalmessa ja muualla Pohjois-Suomessa. Ensi lauantaina 18.8. on kuitenkin vuorossa odotettu Kontula, ja monet tutut kuuntelemassa. Jussi Kraft ja  Jarkko Piipari  vakuuttavat, että bändin ajatuksenaan on, että se mikä tehdään tehdään täysillä. Ei haaveilla turhia ja pidetään jalat maassa. Toisaalta molemmat uskovat, että suurikin menestys on pienestä kiinni.


KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi