Hieno kirja 40-vuotiaasta FC Konnusta


Kontulalaisesta jalkapalloseurasta FC Konnusta kertova kirja FC Kontu  – hyvää seuraa vuodesta 1967 on paljon enemmän kuin yhden urheiluseuran lyhyt historiikki. Kirja kertoo värikkäästä lähiöstä ja koskettavasti niistä tunnoista ja ajatuksista, joita kontulalaisilla on ollut 40 vuoden aikana. Yksi teoksen kirjoittajista Jouko Kokkonen toteaa, että ”Kontula on tuhansille ihmisille rakasta kotiseutua. Tunneside on usein jopa keskimääräistä vahvempi, sillä kontulalaiset ovat joutuneet pohtimaan suhdettaan asuinpaikkaansa enemmän kuin suomalaiset keskimäärin, niin paljon on Kontulaa julkisuudessa moitittu.  Tosin, joskus on pientä aihetta ollutkin, kuten vuonna 1987, kun Konnun edustuspelaajat ”riehuivat” Juuassa. Kirjassa kerrotaan taustat ja totuus niistä tapahtumista.

FC Kontu Itä-Helsinki ry perustettiin 16.1.1967 Kontulan Urheilijat nimisenä. Kirjasta käy ilmi, että alkuaikoina seuran lajivalikoimaan kuului jalkapallon lisäksi monia muita lajeja, kuten hiihto, suunnistus, jääkiekko, kori- ja lentopallo, pöytätennis, keilailu, yleisurheilu, judo ja painonnosto. Esimerkiksi keilailussa Martti Laaksonen saavutti vuonna 1975 sekä Suomen Keilailuliiton valtakunnan suurmestarin ja Helsingin suurmestarin arvon.
Nykyisin seura on kuitenkin keskittynyt pelkästään jalkapalloiluun. Kontu on Helsingin piirin suurimpia kasvattajaseuroja, jolla on miesten ykkös- ja kakkosjoukkueiden sekä naisjoukkueiden lisäksi liiton ja piirin sarjoissa 35 poika- ja tyttöjoukkuetta. Aktiivipelaajia seuralla on kaikkiaan noin 700.

Seuran parhaimpana saavutuksina voidaan pitää naisjalkapalloilijoiden ottamaa Suomen mestaruutta vuonna 1993. Tuolloin myös miesten joukkue karsi pääsystä Veikkausliigaan, mutta jäi karsintasarjassa viimeiseksi. Myös vuonna 1986 joukkue karsi pääsystä SM-sarjaan häviten molemmat ottelut niukasti Kemin Palloseuralle. Ottelu sai osakseen suurta huomiota, koska sitä seurasi Kontulan kentällä peräti yli 5500 katsojaa näiden joukossa pääministeri Kalevi Sorsa ja maaherra Jacob Söderman. Kontua valmensi tuolloin nykyisin FC Lahtea valmentava Antti Muurinen, joka on valmentanut myös Suomen maajoukkuetta. Jalkapalloseura FC Kontu Itä-Helsinki ry juhli 40-vuotista toimintaansa 19.8.2007. Seuran edustusjoukkue kohtasi juhlaottelussa Puistolan Urheilijat voittaen naapurinsa 3-0.

Kirjaa myydään Kontupisteessä 12 eurolla.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi