Kivikon venäläisvankien hautakiven laatta on tallessaMatti Hara saattoi huokaista helpotuksesta kuultuaan, että muistomerkissä ollut laatta on tallessa.

Kivikon venäläisvankien hautakiven laatan katoamiseen ei liity rikosta. Sotavainajien muiston vaalimisyhdistyksen hallituksen jäsen Matti Hara kertoi torstaina 11.10. M-alueportaalille, että laattaa ei oltukaan varastettu. Venäjän kaupallisesta edustustosta oli joku käynyt sen irrottamassa ja vienyt puhdistettavaksi. Asiassa epäiltiin ilkivaltaa, koska laatta oli asetettu muistomerkkiin vasta tänä keväänä. Venäjän suurlähetystöstä oli kerrottu, että laatta palautetaan paikalleen lähiaikoina. Haralle asiasta kertoi 11.10. Sotavainajien muiston vaalimisyhdistyksen puheenjohtaja hallitusneuvos Pekka Pitkänen.

Yleisradiosta eläkkeellä oleva toimittaja Matti Hara kertoi laatan katoamisesta lokakuun alussa. Hän käy muistomerkillä usein, koska kuuluu Sotavainajien muiston vaalimisyhdistykseen, joka on saanut opetusministeriöltä tehtäväksi huolehtia tästäkin muistomerkistä. Opetusministeriön toimeksianto puolestaan perustuu Venäjän valtion kanssa tehtyyn valtiosopimuksen. Hara kertoi juuri syyskuussa M-alueportaalissa julkaistussa jutussa, että hän pitää erityisen tärkeänä, että venäläisille sotavangeille Kivikkoon 1946 pystytetystä muistomerkistä ja hautakivestä pidetään hyvä huoli.

Suomi-Neuvostoliitto Seura pystytti hautamuistomerkin Kivikkoon vuonna 1946. Paikalle on haudattu 21 sotavankia ja 13 muuta venäläistä sotilasta eli yhteensä 34 henkilöä. Laattaan oli kirjoitettu lähes kaikkien haudattujen nimet. Sotavangit olivat toisen maailmansodan aikana nostamassa turvetta Malmin ampumaradan tuntumassa olleelta Mustikkasuolta.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi