Ylipormestarin asukasilta kiinnosti yli 300 mellunmäkeläistä
Ylipormestarin asukasilta keräsi tiistaina 23.10. yli 300 mellunmäkeläistä kuulemaan virkamiesten näkemyksiä kaupunginosan asioista. Runsas yleisömäärä oli yllätys myös järjestäjille Helsingin kaupungin hallintokeskukselle ja Mellunmäki-yhdistykselle, jotka olivat varanneet istumapaikkoja vain vajalle parille sadalle henkilölle Mellunmäen ostoskeskuksen aulaan.

Ylipormestari Jussi Pajusen lisäksi asiantuntijoina oli paikan päällä 16 nimettyä kaupungin johtavaa virkamiestä. Lisäksi paikalle oli saapunut kuusi muuta alueen asioita käsittelevää virkamiestä. Asukkaat tekivät aktiivisesti tiukkojakin kysymyksiä, mutta rakentavia ja täsmällisiä vastauksia ei juurikaan annettu.

Eniten arvostelua asukkailta sai terveydenhuolto. Eräs asukas kertoi, että hänelle luvattiin soittaa Kontulan terveysasemalta lääkäriaika, mutta soittoa ei kuulunut kahteen kuukauteen. Terveysasemien johtaja Outi Kupiainen kertoi, että kyseessä oli ilmeinen virhe, eikä sellaista pitäisi tapahtua. Toinen asukas ei ollut päässyt edes hammaslääkärijonoon, vaikka niin on luvattu. Kupiainen selitti, että jonot hammaslääkäreille on saatu koko kaupungissa lyhennettyä 12 000:sta noin 3 700:aan, mutta hänkään ei löytänyt selitystä miksi henkilö ei päässyt potilasjonoon. Kaupunginjohtaja lupasi että hän puuttuu asiaan, jos jollekulle vielä ilmoitetaan ettei pääse edes jonoon.  Onneksi Mellunmäki-yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Lampi kertoi ainakin vanhemmalle väelle lohduttavan tiedon, että Mellunmäkeen saadaan lähitulevaisuudessa paljon kaivattu apteekki.

Virastopäällikkö Tuomas Rajajärvi kaupunkisuunnitteluvirastosta kertoi, että Mellunmäen kauppakeskuksen laajennus on suunnittelun alla ja se tulee ensi vuosikymmenellä parantamaan metroaseman ympäristöä. HKL:n toimitusjohtaja Matti Lahdenranta puolestaan kertoi, että Mellunkylän metroasemaa ei kunnosteta lähivuosina, koska asemalla on toimivat rullaportaat. Sen sijaan Kontulan metroaseman käyttäjiä vaivaava remontti pitäisi itäisen puolen osalta olla ohi helmikuussa, tosin aseman toinen pää vasta heinäkuussa. Ensi kesänä jatkuvat edelleen harvennetut metrovuorot.

Keskustelua käytiin vilkkaasti myös Mellunmäkeen tammikuussa tulevasta asukas- ja kulttuuritila Mellarista, mutta kulttuurijohtaja Pekka Timonen ei puhunut talon henkilöstöresursseista muuta kuin sen, että taloa pyöritetään jatkossa pääosin vapaaehtoisvoimin. Mellarin toimintaan toivottiin kulttuuriasiainkeskuksen lisäksi mukaan myös muita hallintokuntia, koska tiloihin on ajateltu toimintaa mm. senioreille, vammaisille ja maahanmuuttajille. Timonen saikin ylipormestari Jussi Pajuselta tehtäväksi kutsua koolle hallintokuntien kokouksen Mellarin toiminnan suunnittelemiseksi.

Illan aikana myös selvisi, että poliisi järjestää jatkuvasti Mellunmäki-Kontula -alueella  nopeusvalvontaa ja puhallusratsioita. Vanhempi konstaapeli Outi Säilä toivoi asukkailta vinkkejä, jotta poliisi pystyisi puuttumaan nykyistä paremmin mm. huumekuriireihin.

Lisäksi keskustelua käytiin mm. kaavoituksesta, suunnitteilla olevasta bussivarikosta ja tulevista Vuosaaren sataman aiheuttamista rasituksista.

Helsingin kaupunki järjestää asukasiltoja yleensä kaupunginosayhdistysten aloitteesta. Mellunmäkeläiset voivat olla ainakin siinä mielessä tyytyväisiä, että nimenomaan siellä järjestettiin nyt asukasilta. Asukasiltoja järjestetään nimittäin vain noin 3-4 kertaa vuodessa. Viimeksi ylipormestarin asukasilta järjestettiin huhtikuussa Jakomäen, Alppikylän ja Heikinlaakson asukkaille.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi