Mellunkylän mediakatsaus
Viime aikoina lehdissä on ollut monenlaista juttua Mellunkylästä ja sen kaupunginosista. Kivikossa ollaan huolissaan jätteenpolttolaitoksesta ja Kontulassa Häiväojan patsaan tulevaisuudesta. Uutta liikuntahallia ryhdytäänn rakentamaan Kivikkoon jo mahdollisesti tämän vuoden puolella ja Mellunmäessä vuorostaan järjestettiin ylipormestarin asukasilta. Helsinki Infossa esiteltiin lähiöitä kuten Kontulaa tapahtumien kaupunginosana. Seuraavassa poimintoja näistä jutuista.

"Jätteenpolttolaitoksen asukastilaisuuteen kannattaa tulla"

Keskiviikkona 24.10. Helsingin Uutisten mielipidesivuilla oli mielenkiintoinen Arto Huotarin kirjoitus otsikolla "Jätteenpolttolaitoksen asukastilaisuuteen kannattaa tulla". Siinä Huotari toteaa, että YTV:n jätteenpolttolaitoksen ympäristöselvitysten arviointiselostuksen "tärkein, eli loppputulos on kuitenkin luettavissa YTV:n hallituksen pöytäkirjasta. Siinä todetaan, ettei toistaiseksi ole tullut esille sellaisia seikkoja, jotka estäisivät jätevoimalan sijoittamisen johonkin vaihtoehtoisista sijoituspaikoista. On kuitenkin syytä muistaa, että ympäristövaikutusten arvioinnin tilaaja ja maksaja on YTV."

"YTV esittelee selostusta Helsingin asukkaille Korttelitalo Nallissa  6. marraskuuta kello 18. Siellä YTV kertonee meille, että Hangosta asti Itä-Helsinkiin ajettava rekkaralli ei vaikuta Kehä I:n liikenteeseen. Saanemme myös kuulla, kuinka 40 metriä korkea laitos ei vaikuta maisemaan, viereen kaavoitetun urheilupuiston virkistysarvoon tai vain 300 metrin päässä Latokartanossa sijaitsevien asuntojen viihtyvyyteen. Lisäksi YTV varmasti perustelee, miksi laitos ei aiheuta yhdessä teiden ja lentoliikenteen kanssa meluhaittaa viereisille virkistys- ja asuinalueille eikä haittaa Itä-Helsingin imagolle. Kuten todettu, YTV:n konsultti ei näe esteitä ympäristöluvan myöntämiselle..."

"Kontulan symbolia uhkaa jopa purkutuomio"

Keskiviikkona 31.10. ilmestyneessä Helsingin Uutisten Jussi Vehkasalon tekemässä artikkelissa "Kontulan symbolia uhkaa jopa purkutuomio". Kyse on Kontulan ostarilla sijaitsevasta kuvanveistäjä Heikki Häiväojan vuonna 1967 tekemän Yhteistyö -monumentin kunnostuksesta. Viime aikoina patsaasta on irronut betonilohkareita ja se alkaa olemaan vaaraksi ostarin asiakkaille. Monumentin peruskorjaustöiden arvioidaan Kontulan Huollon toimitusjohtaja Juha Karjulan mukaan maksavan jopa 20 000-30 000 euroa.

"Kontulaa rakentanut rakennusyhtiö Haka lahjoitti monumentin Kontulan alueelle yhteiseksi iloksi. Olisi kohtuutonta ja epäoikeudenmukaista, että korjauskustannukset lankeaisivat yhden yhtiön maksettavaksi. Purkaminen on esillä yhtenä vaihtoehtona, kun ratkaisuja asiassa on tehtävä, Karjula sanoo. Hän korostaa, ettei mielellään tekisi purkamispäätöstä."

"Ostoskeskusyhtiö on valmis osallistumaan korjauskustannuksiin, mutta (Karjula) toivoisi asiassa asiassa yhteisiä talkoita. Kaupungin taidemuseon amanuenssin Teija Monosen mielestä taidemuseon rajanveto korjauskustannuksiin osallistumisessa on selvä. - Kunnossapidosta vastaa se, kenen tontilla taideteos on. Yhteistyö on ostoskeskusyhtiön kaupungilta vuokraamalla tontilla, Mononen sanoo."

Kysymys kuuluukin, että kun Haka lahjoitti monumentin Kontulan alueelle, tarkoitettiinko sillä Kontulaa vai pelkästään Kontulan ostaria?

"Kivikkoon tulee hiihtoputki"

Kaupunkilehti Vartissa oli keskiviikkona 31.10. parikin mielenkiintoista Sanna Jomperon tekemää juttua. Otsikolla "Kivikkoon tulee hiihtoputki" kirjoitetussa uutisartikkelissa kerrotaan, että "Liikuntakeskuksen rakentaminen Kivikon liikuntapuistoon alkanee vielä tänä vuonna. Lahdenväylän kupeeseen, Kivikon teollisuusalueen pohjoispuolelle  nousevaan 20 000 neliön monitoimihallin tulee kilometrin mittainen hiihtoputki, harjoituskaukalo, kolme curlingrataa, jääkiipeilyseinä sekä kahvila. Yli kahdeksan miljoonaa euroa maksavan hallin rakentaminen kestää vuoden."

"Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia Mellunmäessä. Pajunen veti tuvan täyteen"

Toisessa Jomperon tekemässä juttukokonaisuudessa käsitellään Mellunmäessä 23.10. järjestettyä ylipormestarin asukasiltaa otsikolla "Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia Mellunmäessä. Pajunen veti tuvan täyteen". Asiallisen hauskassa  artikkelissa kerrotaan mm. " Tiukka rintama toppatakkeja kahisee kysymysten välissä. Illan edetessä tyytymättömyys kasvaa, kun puhe kääntyy rakentamisesta Mellunmäessä puuttuvaan kirjastoon, huumeongelmaan, kaahailuun ja päättyy lopulta supistettuihin terveyspalveluihin." Yhteenvetona Jompero kirjoittaa "Tilaisuuden lopussa monella on ristiriitainen mieli. Paljon tuli asiaa, mutta kysymyksiin vähän suoria vastauksia."

"Asiaa asian vierestä"

Edellisen jutun yhteydessä olleessa Pointti -kolumnissaan Sanna Jompero kirjoittaa tilaisuudesta otsikolla "Asiaa asian vierestä", että "Äänenavausta tärkeämpää oli kuiten se, mitä istunnosta jäi käteen. En voi ola yhtymättä keski-ikäisen miehen nurinoihin siitä, että moni mellunmäkeläisiä kiehuttava kysymys ohitettiin antamalla vastaus, mutta ei kysyttyyn kysymykseen. On kuulijakuntaa halventavaa puhua asian vierestä. Erityismaininta puheenjohtaja Pajuselle, joka havaitsi pyörittelyn ja yritti kiitettävästi käynnistää palataan asiaan -käytäntöä."

"Kontulassa kaikkien aikojen tapahtumakesä"

Uusimassa Helsingin kaupungin tiedotuslehdessä Helsinki Infossa on Jouko Kokkosen kirjoittama juttu otsikolla "Kontulassa kaikkien aikojen tapahtumakesä". Siinä Kokkonen kirjoittaa: "Kontulan alueella elettiin vuonna 2007 todellista tapahtumien kesää. Tapahtumarunsaus on osa Kontulassa 2000-luvulla koettua myönteisten asioiden kierrettä." Jutun yhteenvedossaan Kokkonen toteaa kuitenkin, että "Tapahtumien järjestäminen ei olisi onnistunut ilman Helsingin kaupungin eri hallintokuntien tukea. Kontulasta katsottuna esimerkiksi KontuFestarin saama avustus oli kuitenkin pieni suhteessa tilaisuuden laajuuteen ja merkitykseen koko Itä-Helsingin kulttuuritarjonnassa. Aiemmin Urban II -rahoituksella oli tärkeä osa tapahtumien toteutuksessa, mutta sen päättyminen vuonna 2006 ei ole tappanut paikallisesti tärkeiksi koettuja tilaisuuksia."

KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi