Suuret liikuntahallit tulossa Kivikkoon ja MyllypuroonHavainnekuva talviurheiluun keskittyvästä liikuntahallista

Arctic Sport Center nousemassa Kivikkoon

Kiviconstruction Oy alkaa rakentamaan Arctic Sport Center -liikuntahallia Kivikon liikuntapuiston alueelle. Helsingin kaupungin liikuntalautakunta päätti kokouksessaan 15.1. esittää liikuntapaikkarakentamislainan myöntämistä hankkeelle. Seuraavaksi asia etenee kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Suunniteltuun liikuntahalliin on tarkoitus rakentaa noin kilometrin pituinen liikuntahallia kiertävä hiihtolatu perinteiselle ja vapaalle hiihtotyylille, jääliikuntakaukalo (60 x 30 m), kolme curling –rataa sekä ampumahiihtäjien harjoitusalue, jota voidaan käyttää myös pelkästään ammuntaan. Lisäksi liikuntahalliin tulee kahvila-ravintola, toimisto-, kokous- ja edustustiloja, sauna, sosiaali- ja pukuhuonetilat sekä huolto- ja ylläpitotiloja. Hallivieraita palvelevat myös halliyhtiön omat edustavat neuvottelu- ja saunatilat sekä viihtyisät pukuhuoneet. Hallissa toimii myös kahvila-ravintola.

Esirakentaminen käynnistyy alkuvuodesta 2008, ja varsinainen rakentaminen alkaa myöhemmin keväällä. Hiihtoalueen on tarkoitus olla valmis syksyllä 2008.

Rakentamisen kustannusarvio on 7 693 000 euroa (alv 0 %). Liikuntavirasto esittää kaupunginhallitukselle, että Kiviconstruction Oy:lle myönnetään urheilu- ja ulkoilurahastosta liikuntapaikkarakentamislainaa  40 % investointihankkeen kokonaisarvosta, kuitenkin korkeintaan 3 077 000 euroa.

Hiihtää voi jatkossa myös lumettomina talvina

Tällä hetkellä Suomessa on viisi hiihtoputkea, joista lähin sijaitsee Paimiossa. Muut hiihtoputket sijaitsevat Uudessakaupungissa, Vuokatissa, Jämijärvellä ja Leppävirralla. Lisäksi Lempäälään rakennetaan hiihtoputkea, joka valmistunee vuoden 2008 lopulla.

Pääkaupunkiseudulla hiihtoputkia on ollut esillä Leppävaaraan, Hakunilaan, Myllypuroon (luisteluhallin yhteyteen) ja Paloheinään (Jokeri-tunnelin yhteyteen). Näistä Leppävaaran hanke on suunnitelmissa pisimmällä.

Helsinki liikkuu – tutkimusten mukaan hiihto on jo usean vuoden ajan ollut yksi suosituimmista liikuntamuodoista. Vuonna 2006 hiihto oli kuudenneksi suosituin liikuntamuoto, jota harrasti 15 % sekä miehistä että naisista. Lajin harrastajamäärä on myös noussut viime vuosina.

Liikuntatottumusten yleisten muutosten sekä ilmastonmuutoksen seurauksena hiihto on useiden muiden perinteisten lajien tapaan siirtymässä osin sisätiloissa ympärivuotisesti harrastettavaksi. Pääkaupunkiseudulla halli tarjoaa mahdollisuudet hiihtoharrastukseen myös vähälumisina talvina. Erityisesti hiihto-olosuhteilla on nähtävissä kysyntää loppusyksyllä ja alkutalvesta.


Havainnekuva palloilulajeihin keskittyvästä liikuntahallista

Uusi liikuntahalli Myllypuroon ensi vuonna

Myllypurossa sijaitsevan ylipainehallin tulee korvaamaan ensi vuonna uusi liikuntahalli ja se tulee toimimaan lähinnä jalkapallon, pesäpallon ja amerikkalaisen jalkapallon harjoituskäytössä. Erityisesti halli tulee palvelemaan alueen nuorisoliikunnan harjoittelutarpeita. Hanke sisältää täysimittaisen 64 m x 100 m:n, kumirouhepintaisen kentän turva-alueineen sekä laajentumaan sijoitetut varasto- ja wc-tilaelementit. Rakennuksen bruttoala on 8300/ 8140 brm2. Suurempaan halliin kuuluu väestönsuojatilat sekä laajemmat pukuhuonetilat. Toteuttamisvaihtoehdon valinta riippuu siitä, vaaditaanko halliin väestönsuojatilat. Siitä saadaan päätös Etelä-Suomen lääninhallitukselta kesään mennessä. Hallin koko on kasvanut suunnittelun kuluessa, koska siihen halutaan erilaisia liikuntamuotoja, jotka vaativat suurempaa kenttäkokoa.

Liikuntalautakunta on hyväksynyt kokouksessaan 15.1. Myllypuron harjoitushallin 7.1.2008 päivätyn uudisrakennustyön hankesuunnitelman ja lähettää sen nyt edelleen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. Hankkeen kustannusarvio on 10 700 000 € (8 770 000 € + alv 22 % 1 930 000 €), RI 124,9, THI 152,0. Enimmäishintaan sisältyy koko hallialueen maaperän stabilointi, jonka osuus kustannuksista on 1 380 000 euroa, alv 0 %.

Rakennustyö on tarkoitus aloittaa kesällä 2008 ja rakennus valmistuu syksyllä 2009.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi