Kontulan ja Itäkeskuksen metroasemat avautuvat maaliskuun alussaKontulan metroaseman lippuhalli on avautumassa

Kontulan metroaseman itäinen lippuhalli ja Itäkeskuksen metroaseman kauppakeskuksen puoleinen lippuhalli avataan jälleen matkustajien käyttöön ensi viikolla. Kontulan lippuhalli avataan maanantaina 3.3. ja Itäkeskuksen lippuhalli keskiviikkona 5.3.

Peruskorjauksissa parannettiin kulkuyhteyttä lippuhallin ja metron laituritason välillä muun muassa lisäämällä paikalle liukuportaita ja uusimalla hissit. Myös tilojen pintamateriaaleja uusittiin.

Kontulan metroaseman peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen valmistuminen lykkääntyi kohteen pääurakoitsijan konkurssin vuoksi. Urakoitsijan vaihtumisen jälkeen työ on edennyt aikataulussaan. Itäkeskuksen metroaseman remontti valmistui suunnitellun aikataulun mukaisesti.

"Kontulassa remontin jatkumisesta yli ennakoidun ajan oli matkustajille valitettavaa haittaa. Jatkossa kulku metroaseman ja kauppakeskuksen välillä on kuitenkin helppoa ja tilat viihtyisiä," sanoo HKL:n rakennuttajainsinööri Timo Juolevi.

Kontulan metroaseman peruskorjaus jatkuu syksyllä laiturialueen ja läntisen sisäänkäynnin korjauksella. Tuolloin rakennetaan laiturialueen reunaan lattialämmitys, asennetaan tilaan sisäkatto sekä uusitaan laiturialueen valaistus. Läntisen sisäänkäynnin laatoitus ja tilan pintamateriaaleja uusitaan sekä asennetaan lattialämmitys, jotta kulkuyhteys pysyy jäättömänä myös talvella.

Laiturialueen ja läntisen sisäänkäynnin korjaus Kontulassa aloitetaan elokuussa. Työt kestävät noin kaksi kuukautta.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi