Kolumni: Mellunkylän kuulumisia
Talvi sisätiloihin
Kaikkien aikojen lämpimin talvi alkaa olla takana päin. Melunkylässä ilmastonmuutos on johtanut mm. siihen, että luonnonjäillä ei olla paljon luisteltu ja hiihtäminen on jäänyt olemattomaksi näissä maisemissa. Korjaus tähän tilanteeseen saadaan ensi vuoden alkupuolella, kun Kivikkoon avataan ainutlaatuinen sisätiloissa toimiva talviurheilukeskus Arctic Sport Center.

Mellunkylä ja Sipoo
Alkuvuoden kiinnostavimpia ja kiistellyimpiä uutisia oli Sipoon lounaisosan liittäminen Helsinkiin ensi vuoden alussa. Päätös liipaisee myös monella tavalla Mellunkylän aluetta ja sen tulevaisuutta. -Seurauksena on ollut mm. että Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on tehnyt kirkkohallitukselle aloitteen, jossa esitetään Sipoon lounaisosan ja Västerkullan kiilan liittämistä vuoden 2009 alussa Mellunkylän seurakuntaan. -Mutta Mellunkylän tulevaisuuden kannalta keskeisin kysymys on kuitenkin, tuleeko mahdollinen itämetro kulkemaan Mellunkylän ja Mellunmäen kautta Sipooseen vai toteutetaanko rata Itäväylän tai jopa Vuosaaren kautta?

Kontulan metroasema
Metrosta puheen ollen: Kontulaan saatiin vihdoin ja viimein metroaseman lippuhalli kunnostettua ja lopputulos yllätti myönteisesti. Uusi lippuhalli ei ole suuri kooltaan, mutta silti viihtyisän avara ja toimiva kioskeineen ja kukkakauppoineen. Kontulan metroaseman peruskorjaus jatkuu syksyllä laiturialueen ja läntisen sisäänkäynnin korjauksella.

Mellari
Toinen merkittävä remontti on valmistunut Mellunmäen vanhalla ostarilla, jonka seurauksena asukastila Mellari on pikku hiljaa otettu käyttöön. Tilaan asennetaan paraikaa tietokoneita, jotta Kontulan ostarilla sijaitsevan Kontupisteen tapainen Mellupiste saataisiin auki lähiaikoina. Osana Mellarin toimintaa on ollut jo ennen ovien aukeamista Albumit auki Mellunmäessä -projekti, joka käynnistyi tammikuussa ja jatkuu 15.4.2008 asti. Hankkeen tavoitteena on saada tallennettua monipuolinen kokoelma Mellunmäessä kuvattuja, jokapäiväistä elämää kuvaavia valokuvia kaikkien yhteiseen albumiin.

Ei kiitos jätevoimalalle
Suurin osa Mellunkylän asukkaista ei halua jätevoimalaa Kivikkoon. Helsingin kaupunginhallitus otti helmikuun alussa asiaan myös kantaa ja muistutti YTV:n jätevoimalan YVA-arvioinnista antamassaan lausunnossa, että vaihtoehtoisista sijoituspaikoista Kivikon läheisyydessä asuu eniten ihmisiä. Laitoksen paikasta päätettäessä onkin kaupunginhallituksen mukaan otettava huomioon Kivikon sijainti lähellä huomattavan suurta asukasmäärää. Kaikista kommenteista huolimatta lopullista sijoituspäätöstä ei vielä ole tehty. Lisää aiheesta YTV:n sivuilla.

Asukastoimintaan rahaa?
Asukkaat ovat olleet aktiivisia jo usean vuoden aikana Mellunkylässä ja talven aikana on aloitettu keskustelut johtavien alueen luottamushenkilöiden kanssa Helsingin kaupungin mahdollisuuksista tukea entistä enemmän vireätä paikallista asukastoimintaa.

FillariFestari toukokuussa
Asukastoiminnan seurauksena on saatu paljon kiinnostavia asioita aikaiseksi. Uusin hanke on parin kuukauden päätä järjestettävä suuri ja maksuton FillariFestari 2008 -tapahtuma. Tässä fillaristien suuressa ja maksuttomassa kansanjuhlassa on tarjolla liikuntaa, kulttuuria ja paljon pyöräilyasiaa.

Näköradiossa mm. Beats & Styles
Asukkaiden käynnistämä Kontulan näköradio on myös aktivoitunut talven aikana. Tekijöiden tavoitteena on tehdä vuonna 2008 kuukausittain nettiTVohjelmia Mellunkylän ajankohtaisista kuulumisista. Uusin videoklippi käsittelee Beats & Stylesin vierailua Kontulassa 15.3.. Bändin lisäksi Kontulan ostarin Comeetassa nähdään kevään aikana myös Elastinen 22.3. ja Redrama 26.4.

L. Helminen


 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi