Metron liikennöinti kesällä
Metron käyttäjät ovat jo useana kesänä joutuneet tottumaan metrosiltojen korjauksen aiheuttamiin liikenneharvennuksiin. Tulevana kesänä siltaremontit jatkuvat. Metro liikennöi Ruoholahti-Mellunmäki -väliä ja tämä tarkoittaa, että mellunkyläläisten ei tarvitse vaihtaa metroa viimevuotiseen tapaan Itäkeskuksessa.

Vuonna 2007 korjattiin Kulosaaren metrosillan pohjoinen puoli, tulevana kesänä vuorossa on sillan eteläpuoli. Sillalle uusitaan vesieristeet, rata ja ajokiskot. Metro liikennöi siltaremontin ajan 1.6.-2.8. Kulosaaren sillan ja Kalasataman välillä vain yhtä raidetta. Matkustajille tämä tarkoittaa kahdeksan minuutin vuoroväliä. Metro liikennöi Ruoholahdesta Mellunmäkeen, joten Vuosaaren suunnan matkustajat joutuvat vaihtamaan junaa Itäkeskuksessa. Metroliikenteen normaalia harvempaa vuoroväliä täydentää aiempien kesien malliin bussi numero 99, jota liikennöidään Rautatientorin ja Itäkeskuksen välillä 2.6.-27.6. arkisin ruuhka-aikaan. Kun Kulosaaren metrosilta saadaan kuntoon, on myöhemmin syksyllä edessä vielä pienempiä siltakorjauksia.

Kesällä 2009 korjataan vielä Kulosaaren asematunnelia, mutta sen vaikutukset metroliikenteeseen ovat huomattavasti tulevaa ja viime kesää lyhytaikaisempia.

Kontulan metroaseman peruskorjaus jatkuu syksyllä

Kontulan metroaseman peruskorjaus jatkuu syksyllä laiturialueen ja läntisen sisäänkäynnin korjauksella. Tuolloin rakennetaan laiturialueen reunaan lattialämmitys, asennetaan tilaan sisäkatto sekä uusitaan laiturialueen valaistus. Läntisen sisäänkäynnin laatoitus ja tilan pintamateriaaleja uusitaan sekä asennetaan lattialämmitys, jotta kulkuyhteys pysyy jäättömänä myös talvella.

Laiturialueen ja läntisen sisäänkäynnin korjaus Kontulassa aloitetaan elokuussa. Työt kestävät noin kaksi kuukautta.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi