Uusi Mellunkylä -lehti ilmestynyt
Mellunkylä, Helsingin kaupunginosa numero 47 on asukasluvultaan Suomen suurin kaupunginosa. Mellunkylä -lehteä kootessa tuli kuitenkin ilmi, ettei yli 36 000 asukkaan Mellunkylää tunneta. Niminä tutumpia ovat sen osa-alueet Kivikko, Kontula, Kurkimäki, Mellunmäki ja Vesala. Jonkin verran tunnettavuutta lisää se, että on olemassa Mellunkylän seurakunta.

Mellunkylän voi sanoa olevan kaupunginosien joukossa suuri tuntematon. Vuodesta 2005 vuotuisjulkaisuna ilmestynyt Kontula-lehti on laajentunut Mellunkylä-lehdeksi ja haluaa osaltaan tehdä maan väkirikkainta kaupunginosaa tunnetuksi. Lehti käsittelee alueen lähitulevaisuuden näkymiä, joihin vaikuttaa vahvasti Lounais-Sipoon liittäminen Helsinkiin vuoden 2009 alussa. Myös syksyn 2008 kunnallisvaalit ovat esillä.

Mellunkylä on myös tapahtumien kaupunginosa. FillariFestarin osatapahtumat tuovat eloa toukokuussa eri puolille Mellunkylää. Kesäkuussa OstariFestari valtaa Kontulan ostoskeskuksen ja elokuussa on vuorossa KontuFestari.

Uusi tulokas FillariFestari sopii teemaltaan erittäin hyvin Mellunkylään, jossa ihmiset liikkuvat paljon polkuvoimalla. Liikkumaan houkuttelee se, että alueen kevyen liikenteen väylien verkosto on keskimäärin hyvätasoinen. Vantaan ja Sipoon suuntaan on lisäksi helppo lähteä pitemmille lenkeille.

Mellunkylä on kokonaisuudessaan erinomainen asuinpaikka liikunnallisille ihmisille. Palvelut ovat jo nyt monipuoliset ja tarjontaa täydentää Kivikkoon vuoden 2009 alussa valmistuva hiihtohalli. Yksityisenä hankkeena toteutettava halli on edennyt nopeasti ideasta toteutukseen. Sen sijaan kaupungin rakentama Kivikon liikuntapuisto on edennyt verkalleen, mutta alkaa lopulta valmistua 2010-luvulla. Liikuntapaikkatarjontaa kohentaisi oleellisesti tekojäärata, jonka puute on korostunut 2000-luvun leutoina talvina.

Myös vanhuspalveluissa Mellunkylä kuuluu kärkipään kaupunginosiin Suomessa. Kontulaan valmistuu vuoden 2009 loppupuolella yksi maan nykyaikaisimmista vanhainkodeista, jota lehti esittelee sanoin ja kuvin. Vanhainkodissa otetaan avuksi myös uusin tekniikka. Kyse ei ole kikkailusta, vaan siitä, että eliniän pidentyminen ja dementian yleistyminen tekee hoitotyöstä entistä vaativampaa.

Mellunkylä -lehti on maksuton nelivärinen aikakausilehti, joka on jakelussa mm. Kontulan kirjastossa, asukastila Mellarissa, Kontupisteessä, K-Supermarket Kontumarketissa ja Masissa.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi