Lähipoliisit leiriytyvät Tallinnanaukiolle ja Kontulan ostarille



Lähipoliisit Stefan Korhonen (vas.), Pentti Tarvonen, Jenni Saari, Terhi Lukka ja Katja Nissinen.

Itäkeskuksen poliisipiirin lähipoliisiryhmä (kuvassa) leiriytyy tulevalla viikolla eli 26. – 30.5. Tallinnanaukiolle ja Kontulan ostokeskuksen alueelle. Tallinnanaukiolla lähipoliisit ovat maanantaista keskiviikkoon ja Kontulan ostoskeskuksella torstaista ja perjantaihin, kaikkina päivinä kello 9 - 17.  Lähipoliisit pystyttävät molempiin paikkoihin teltan, joka toimii viikon ajan liikuteltavana poliisikamarina.

Leiriytymisen tarkoituksena on tulla lähelle alueen asukkaita vastaamaan heitä askarruttaviin kysymyksiin. Lähipoliiseilta voi kysyä mm. omaisuuden suojaamisesta, liikenteestä, ravintoloiden aiheuttamista häiriöistä, nuorison alkoholinkäytöstä tai vaikkapa poliisin työstä ylipäätään. Lähipoliisit ottavat myös vastaan valvontapyyntöjä ja rikosilmoituksia. Lupapalveluita lähipoliisit eivät tarjoa.

Jalkautuminen hieman pidemmäksi aikaa tietyille toiminta-alueille on osa viime syksynä alkanutta uuden lähipoliisimallin kokeilua. Tarkoituksena on vahvistaa yhteydenpitoa asukkaisiin ja tulla paikan päälle pureutumaan alueiden ongelmiin.

Itäkeskuksen poliisipiirissä toteutettavan ja runsaan vuoden kestävän kokeilun tavoitteena on kehittää vuodesta 1987 käytössä olleen aluepoliisijärjestelmän tilalle nykyaikaan paremmin soveltuva lähipoliisimalli. Uudessa toimintamallissa lähipoliisit on vapautettu hälytystehtävistä. Näin he voivat keskittyä aikaisempaa paremmin näkyvään poliisivalvontaan ja muuhun lähipoliisityöhön.

Pilottivuoden päätavoite on verkottuminen ja pilottialueen turvallisuussuunnitelman laatiminen Helsingin kaupungin turvallisuusstrategian ja lähipoliisitoiminnan strategian linjausten mukaisesti.





KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi