OstariFestari 2008, uusi terassi Kontulan ostarilla ja mitali pastori Ilkka Salmiselle
Tuomari Nurmio OstariFestarilla vuonna 2006

OstariFestari 12.6.2008


Kontulan ostarilla järjestetään Helsinki -päivän yhteydessä torstaina 12.6.08 jo kolmannen kerran kaiken kansan, maksuton OstariFestari -tapahtuma. Tämä itäisen Helsingin Helsinki -päivän päätapahtuman keskeinen tapahtumapaikka on ostarin Metrokäytävä. Ohjelmaa on luvassa klo 13-19. Lisäksi nuorten toimintakeskus Kontulassa järjestetään klo 14 yleisötilaisuus, jossa Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston edustajat esittelevät Mellunkylään liittyviä suunnitelmia. Ohjelmaa on tiedossa myös Kontupisteessä ja myöhemmin illalla ravintola Wenlassa.

OstariFestarin järjestää Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

OstariFestarin päälavan ohjelma 12.6.2008:
13.30 Circus Helsinki
14.15 Pelle Miljoona Duo
15.00 Grendel
16.00 Jakes Blues Band
17.00 Stadin Juhlaorkesteri
18.00 Erja Lyytinen Blues Band
(oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään)Ostarin keskusaukion terassi avautuu


Helmi Grilliä pyörittävä Ravintolakolmio Oy avaa 23.5. Kontulan ostarin keskusaukiolle uuden tasokkaan ulkoilmaterassin. Terassin on suunnitellut Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy, jonka käsialaa ovat olleet mm. ravintola Lasipalatsin Laituri -terassi sekä ravintola Helmi Grillin sisustus.
- Tavoitteena on, että terassi elävöittää keskusaukion tunnelmaa sekä toimii Kontulan ja lähialueiden asukkaiden kohtaamispaikkana. Siellä on tarjolla laaja ja uudenlainen tuotevalikoima, mm. ravintola Helmi Grillin ruokatuotteita sekä kahvilatuotteita, virvoitusjuomia, erikoiskahveja, jäätelöitä, viiniä ja olutta, kertoo Ravintolakolmion toimitusjohtaja Jenni Keskinen ja jatkaa:
- Terassin siisteydestä tulemme pitämään erityisesti huolta. Keskusaukion terassialue on jatkossa anniskelualuetta, joten järjestyksen valvontaan kiinnitämme erityistä huomioita. Tarjoilijat ovat ammattitaitoisia ja koulutettuja niin anniskelumyyntiin kuin järjestyksen valvontaan. Lisäarvona Kontulan ostarille terassin myyntikioskiin tulee kaksi WC:tä, joiden käytöstä on sovittu, että niitä saavat käyttää terassin asiakkaiden lisäksi myös muut ostarilla asioivat ihmiset.

Ilkka Salmiselle Kontula-mitali

Metrokappelin pastori Ilkka Salminen ja Metrokappeli ovat vuosien varrella tehneet paljon Kontulan ja sen lähialueen hyväksi. Tämän johdosta KontuKeskus ry myönsi hänelle 23.5. Kontula-mitalin tunnustuksena hyvin tehdystä, pitkäjännitteisestä ja ihmisläheisestä työstä.
Kyseessä oli kolmas kertaa, kun Kontula-mitali jaettiin. Aikaisemmin mitalin ovat saaneet EU:n Urban II -ohjelman projektipäällikkö Eeva-Liisa Broman ja Lähiöprojektin vetäjä Ulla Korhonen-Välmä.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi