Ihana Kivikko oli koko perheen kyläjuhla
Tapahtuman nimi kuvasi hyvin aurinkoista kesäpäivää Kivikossa. Vauvat köllöttelivät vaunuissa ja isommat lapset tanssivat Pellekaija Pumin tahdissa. Tapahtuma on saanut nimensä näytelmästä Ihana kesä, jota esitettiin Kivikossa monta vuotta, kertoivat tapahtuman järjestämisessä mukana olevat Unikko ja Rafael Lehtinen. Tapahtuman historia on monimuotoinen ja sen taustalla on halu saada asukkaat yhteen. Pariskunta järjesti aluksi Kivikon kulttuuritapahtumaa, joka myöhemmin sulautui osaksi Ihanaa Kivikkoa. "Ohjelma on tarjonnut kevyttä kesähauskaa jo monta vuotta", naurahtaa Unikko.

Paikalla olivat varsinkin lapsiperheet. Kontulalainen Piia Rokosa oli tapahtumassa kolmen lapsensa kanssa ensimmäistä kertaa, ja sanoi viihtyvänsä. Piiasta mukavaa oli musiikki ja hän kertoi, että 8-vuotiaalle Nikolle tärkeää olivat herkut. Hiekkalaatikolla viihtyvällä 3-vuotiaalle Veetillä oli omat leikit, kun taas 2-vuotias Eetu kuului Pellekaija Pumin ihailijoihin. Kivikkolainen Honkasten perhe kuului vakiokävijöihin.  Perheen 8-vuotiaan Joannan mielestä mukavinta tapahtumassa oli oma äiti, mutta hyvänä kakkosena tulivat hevoset.

Tellu Jäppinen oli tullut Kivikkoon naapurinsa Jaana Enkvistin kanssa. Heille tapahtumassa tärkeää olivat hyvä musiikki ja tutut kasvot. Tellu oli käynyt tapahtumassa kerran aikaisemmin, Jaana on käynyt joka kerta. 

Tapahtuman järjestäjiin kuuluva Päivi Fabritius sanoi, että ohjelmaa on pääasiassa lapsille, mutta aikuisiakaan ei ole unohdettu. Vanhempien mieleen olivat Ninni&Backwoods sekä Big Boy Daniel. Hyvien esiintyjien lisäksi tapahtuma tarjosi hyvää ruokaa ja yhdessäoloa naapurien kanssa. Suosittuja olivat kirpputori ja hevosajelu, kesätukan leikkauttaminenkin onnistui. Fabritius kertoi, että kyseessä on yhdeksäs kerta kun Kivikossa tapahtuu, ensi vuonna vietetäänkin 10-vuotissyntymäpäiviä. Aluksi tapahtuma kulki nimellä Kivikko-tempaus. Asukkaiden rooli tapahtumassa on tärkeä, ketään ei tarvitse kahta kertaa käskeä sunnuntaina töihin. Yksi näistä oli Mairi Laso, jonka iloisesta ilmeestä ja tarmokkaasta puuhailusta näki, että auttamaan oli tultu mielellään. Mairi kertoikin viihtyneensä todella hyvin ja kertoi kuinka mukavaa on tutustua uusiin ihmisiin.

Tapahtuma keräsi reilut tuhat osanottajaa. Kivikko on myös Kiasman tämän vuoden kummikaupunginosa. Kiasman toimesta asukkaille jaettiin ilmapalloja ja ohjelmassa oli yhteisrunoutta. Hauska päivä sai varmasti asukkaat odottamaan ensi vuoden Ihanaa päivää Kivikossa.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi