Blues valtasi Kontulan ostarin Helsinki-päivänäErja Lyytisen esiintyminen keräsi paljon yleisöä Kontulassa.

Kolmannen kerran Helsinki-päivänä 12.6.  järjestetty Kontulan OstariFestari oli mukavan kotoisa, tasokas ja hyvin järjestetty tapahtuma. Tarjolla oli musiikkia moneen makuun ja Kontulan ostarin keskusaukiolla ensimmäistä kertaa järjestetty "Aatteiden Teltta " toi paikan päälle lähes kaikki Helsingin kaupunginvaltuuston puolueet. Nuorisotalolla vuorostaan esiteltiin Mellunkylän suunnitelmia kaupunkisuunnitteluviraston toimesta. Kontupisteen ohjelmassa oli lasten kasvomaalausta. Sadekuuroja luvanneesta sääennustuksesta huolimatta OstariFestari päästiin pitämään hyvissä, osittain jopa aurinkoisissa olosuhteissa. Päivän aikana OstariFestarin tilaisuuksissa vieraili arviolta n. 3 000 kävijää.

Musiikkia joka lähtöön

OstariFestarin musiikillinen anti oli monipuolinen ja tasokas. Pelle Miljoonan ja Tero Siitosen duokeikka oli taattua Miljoonaa. Kontulasta alunperin lähtöisin oleva Grendel tarjosi omassa setissään tiukan ja laadukkaan puolituntisen hevimetallin merkeissä. Toijalasta kotoisin oleva Jakes Blues Band vuorostaan yllätti monet kuulijansa taitavalla soitollaan. Bändin kitaristi/laulaja Jake Yrölä osoitti syystä kuuluvansa maamme eturivin kitaristeihin (Yrölää ryhmineen tullaan kuulemaan myös elokuisessa KontuFestarissa, jolloin kaverit esiintyvät Messenger -kokoonpanossa Dave Lindholmin & Joe Westischin kanssa). Jakes Blues Bandin jälkeen esiintynyt Stadin Juhlaorkesteri esitti tyylikkään, etelämaisia piirteitä ja tunnelmia käsittäneen keikan. Tämä kymmenhenkinen Stadin Juhlaorkesteri lienee yksi parhaimmista Juhlaorkesteri -kokoonpanoista vuosikausiin. -Ehkä tämänvuotisen OstariFestarin kaikkein odotetuin esiintyjä, Erja Lyytinen Blues Band kruunasi iltapäivän sielukkaalla ja vauhdikkaalla esiintymisellään. Lyytinen on ilman muuta yksi suomalaisen bluesin valovoimaisimpia tähtiä ja ennen kaikkea hänen oivallinen slidekitarointinsa on huippuluokkaa.

Aatteita tarjolla teltassa, Kontula-talo tulee ehkä sittenkin

Ostarin keskusaukiolla ensimmäistä kertaa järjestetty "Aatteiden Teltta " toi paikan päälle lähes kaikki Helsingin kaupunginvaltuuston puolueet. Tohina oli aikamoinen kun samojen telttojen alla olivat Kokoomus, SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto, RKP, Kristillisdemokraatit, Perussuomalaiset ja SKP. Ainoastaan Keskusta oli jäänyt saapumatta tilaisuuteen. Monet paikan päällä olevat puolueiden luottamushenkilöt ja toimitsijat olivat tyytyväisiä mahdollisuuteen esitellä omaa toimintaansa näinkin tasapuolisissa olosuhteissa.

Nuorten toimintakeskus Kontulassa kerrottiin Mellunkylän suunnitelmista kaupunkisuunnitteluviraston toimesta. Esityksen perusteella alueella on paljon työn alla. Kontula-Seuran puheenjohtaja Kalevi Salo kertoi, että Kontulan ostarin ja lähialueen täydennysrakentamiseen osalta suunnitelmiin on otettu mukaan mm. Kontula-talo ja lisämäärä parkkipaikkoja. Näistä suunnitelmista kerromme lisää näillä sivuilla myöhemmin kesällä.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi