Liisa Lall taiteilija Mellunkylästä

 

Liisa Lallin taulujen maailma muodostuu kissoista, kukista ja maisemista. Ne ovat rakkaimmat aiheet. Joukossa on kuitenkin myös upeita abstrakteja töitä. Taiteilijana Lall on monipuolinen. Hän tekee maalauksia erilaisilla tavoilla ja väreillä. Valikoima on laaja aina öljyväreistä vesiväreihin sekä monia tältä väliltä.

Esteettisyys on aina ollut Liisalle tärkeää. Lapsuuden kodissa äiti huolehti, että tuoreita kukkia oli aina pöydillä ja isä Torsten Vahde maalasi näitä tauluihinsa. Liisa itse aloitti maalaamisen sairastuttuaan. Maalaamista on nyt takana kolmetoista vuotta.

- Aivan uusi maailma avautui, nyt ei mene päivääkään maalaamatta. On mukava maalata aiheita, jotka ovat itselle tärkeitä ja on ihanaa, kun joku muukin on kiinnostunut. Maalaamisessa paljastaa herkkyytensä. On hienoa nähdä, kun joku tietty aihe koskettaa myös toista ihmistä. Monesti varsinkin vakavasti sairastuneet ihmiset pitävät naivistisista kissatauluistani.  Ne tuottavat iloa arjen keskelle, kertoo Liisa.

Liisa Lallin kodin seinillä on omien taulujen lisäksi hänen isänsä tauluja. Mielenkiintoista on, kuinka samat esineet, jotka on maalattu hänen isänsä tauluihin, ovat nyt Liisan omilla pöydillä. Myös Liisa itse kertoo maalaavansa mallista, mutta lisäksi paljon mielestään ja muististaan.

- Viime aikoina olen käyttänyt voimakkaita värejä maalauksissani, Liisa sanoo ja näyttää taulua, jossa on hehkuvan punaisia kukkia syvän vihreää taustaa vasten. Olen myös keskittynyt akvarelleihin, se on ollut mielenkiintoista. Samalla abstraktit aiheet ovat alkaneet kiehtoa enemmän.

Koskettavia ovat myös maalaukset, jotka taiteilija on maalannut mielestään. Maisemia viljapelloilta ja salaperäisiä teitä, joiden päähän ei näy. Mieleenpainuvia ovat myös helmillä koristellut ikonit ja naivistiset kissataulut, erityisesti taulu, jossa hiirillä on kissapyjamat.

- Mellunkylässä on paljon kaunista luontoa, Liisa sanoo. Kesäisin maalaan paljon ulkona. Pihallani maalaan usein omenapuita, jotka ovat kiehtovia. Nyt olen käynyt myös Mellarin taidetilassa maalaamassa.

Liisa kertoo, että hän ei muodosta tunnesidettä tauluihinsa. Hän laittaa usein vastavalmistuneet taulunsa sängyn viereen ja katselee hetken aikaa, jos olisi vielä jotain, mitä pitäisi muuttaa. Nauraen hän kuitenkin myöntää, että saattavat jotkut taulut viipyä siinä vähän pidempään.

Liisa Lallilta on tulossa uusi näyttely syyskuussa Kynnys-Galleriaan.
- Halukkaat voivat tulla katsomaan tauluja myös kotiini, sanoo Liisa. Sähköpostiosoitteeni on liilal@hotmail.com.

Näyttelyn avajaiset
2.9, klo 17-19

Kynnys-Galleria
Siltasaarenkatu 4
ma-pe klo 9-15
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi