KontuFestari lauantaina 16.8.
KontuFestarilla rockia, bluesia, heviä, swingiä, breakdancea ja hiphoppia

SUURI MAKSUTON KANSANJUHLA KONTULASSA LAUANTAINA 16.8.


KontuFestarista on viimeisten viiden vuoden aikana tullut Itä-Helsingin suurin kulttuuritapahtuma. Tämä maksuton suurtapahtuma järjestetään nyt kuudennen kerran lauantaina 16.8.2008 klo 11-21. Tänä vuonna on edellisvuosien tapaan luvassa nimekäs ja monipuolinen ohjelmisto moneen eri makuun. Luvassa on rockia, heavyä, bluesia, swingiä, hiphoppia ja breakdancea kahdella eri lavalla.

KontuFestarin järjestää KontuKeskus ry yhteistyössä Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen ja nuorisoasiainkeskuksen kanssa. Tapahtuma on maksuton ja päihteetön.

SUURET KANSANJUHLAT KONTULAN KELKKAPUISTOSSA LAUANTAINA 16.8.

Kontulan Kelkkapuisto valjastetaan lauantaina 16.8. jälleen kerran kaiken kansan juhlapaikaksi, jossa tarjolla on monipuolista ohjelmaa Dave "Isokynä" Lindholmin uudesta Messengers -yhtyeestä Notkeaan Rottaan. Kiinnostava esiintyminen on tiedossa myös kun suurella kokoonpanolla Kontulaan tuleva The Great Helsinki Swing Big Band astuu lavalle, solistinaan mm. Paleface. Tanakkaa rokkia Tampereelta tarjoilee Mustat Enkelit. Blues-annista vastaa vuorostaan amerikkalainen huuliharpisti/laulaja Kellie Rucker bändeineen. Melodista hevimetallia esittää Kontulasta lähtöisin oleva Grendel. Kymmenhenkistä, nykyistä Stadin Juhlaorkesteria pidetään yhtenä parhaimmista SJO-kokoonpanoista. Päälavalla on lisäksi luvassa mm. Circus Helsinki ja muuta (mm. Talent Suomi -kilpailun voittanut Aleksi "Allu" Vähäpassi). Tämänvuotisen KontuFestarin yhteydessä jaetaan myös kolmatta kertaa Kontula -palkinto. Päälavan juontajana toimii Njassa.

Festarialueella järjestetään myös mm. Agility -koiranäytös ja Hipkon itsepuolustusnäytös. Aatteiden käytävällä esittäytyvät erilaiset järjestöt/yhdistykset (mukana myös kunnallisvaaleihin osallistuvia puolueita). Monipuolisella FestariTorilla on tarjolla syötävää ja virvokkeita monenlaiseen makuun.

SUMMER JAM - POHJOIS-EUROOPAN SUURIN HIPHOP JA BREAKDANCE -TAPAHTUMA

KontuFestarin yhteydessä järjestettävässä Summer Jam -päätapahtumassa esiintyvät muun muassa Iso-Britanniasta tapahtumaan saapuvat DMC DJ:t Hooch ja Renegade sekä Yhdysvalloista tulee legendaarisen Zulu Kingz -ryhmän PoeOne. Kotimaisista hip hop -artisteista tapahtumassa esiintyvät muun muassa Super Janne, Pahat Viinit, Stepa, Pyhimys TPH:n, Junon ja Heikki Kuulan kanssa, Iskulaatikon ja Rudi Rokin Beat Warriors, Cheddar, MG & Eddie B. sekä toukokuussa kehutun 'Sirkusteltta' esikoisalbuminsa julkaissut Hulabaloo.

Hip hop artistien kanssa samalla lavalla ottavat mittaa toisistaan Pohjois-Euroopan parhaat breakdanceryhmät UK B-boy Championships karsintakilpailussa. Voittajaksi selviytynyt ryhmä lähtee lokakuussa Iso-Britanniaan kisaamaan lajin maailmanmestaruudesta. Summer Jam tapahtuma tuotetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisoasiain- keskuksen Mellunkylän nuorisotyöyksikön ja BTB Productionsin kanssa.

TAPAHTUMIA KONTULAN OSTARILLA

KontuFestarin yhteydessä järjestetään useita Summer Jam -tilaisuuksia Nuorten toimintakeskus Kontulassa ja ravintola Wenla/Comeetassa on lauantaina 16.8. tapahtuman virallinen festariklubi.

Keskiviikkona ja torstaina 13.-14.8.
B-BOY JA TOP ROCK WORKSHOPIT

Vetäjinä legendaarisen Zulu Kingz -ryhmän PoeOne (USA) sekä Moysex ja Ther (Dynasty Rockers / SPA).
Paikka: Kontulan nuorten toimintakeskus / Ostostie 4, Kontula-aukio.
Tarkat aikataulut ja ilmoittautumiset workshoppeihin: http://summerjam.mobi

Perjantaina 15.8.
BREAKDANCEN SM -KILPAILUT

Kansainvälinen 1 vs. 1 -kilpailu. Panoksena avoimen Suomenmestarin titteli sekä edustuspaikka UK Championships
-maailmanmestaruuskilpailuissa syksyllä 2008. Mukana mm. DJ Hooch (UK) ja DJ Renegade (UK).
Liput 8€. Nuorisoasiainkeskuksen jäsenkortilla pääsymaksuton.
Paikka: Kontulan nuorten toimintakeskus / Ostostie 4, Kontula-aukio.
Tarkat aikataulut ja kilpailijoiden ilmoittautumiset: http://summerjam.mobi

Lauantaina 16.8.
FESTARIKLUBI WENLA

Legendaarisessa KontuFestarin festariklubissa livenä Messengers feat. Dave Lindholm & Joe Vestich. Liput 7€
Paikka: Ravintola Wenla, Kontulan Ostoskeskus

Oikeudet ohjelmamuutoksiin pidätetään.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi