Kontula -palkinto Pentti HelolleKarismaattinen Pentti Helo on asunut Kontulassa vuodesta 1961 Humikkalantiellä ja vuodesta 1970 aivan ostoskeskuksen vieressä. Hän on ollut ja on edelleen monipuolinen vaikuttaja Kontulassa.

Hän oli perustamassa Kontulan yhteiskoulua 1960-luvun lopulla ja toimi kymmenen vuotta koulun johtokunnan puheenjohtajana. Hän on myös Lions Club Kontulan perustajajäsen ja alkuvuosien presidentti.

Helo on toiminut 12 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenenä ja lukuisissa lautakunnissa  -Politiikkaan Helo sitoutui vasta jäädessään eläkkeelle. Toimiessaan Valtion virkailijain liiton ja sittemmin Valtion ammattiliiton sihteerinä  30 vuotta, hänestä oli väärin ajaa samoja asioita valtuustossa ja ammattiyhdistyksessä.

1990-luvulla hän oli perustamassa Helsingin kaupungin vapaaehtoisjärjestöjen neuvottelukuntaa, jonka puheenjohtajakin hän oli.

Vanhusten ja lähimmäisten palvelu on ollut Helon  toinen elämäntyö. Hän oli perustamassa Itä-Helsingin Lähimmäispalvelu-yhdistystä vuonna 1981. Ajatus lähti Kontulasta. Alkuaikoina lähinnä naiset kävivät auttamassa toisiaan. Yhdistyksen perustamisen jälkeen myös Raha-automaattiyhdistys tuli auttajana mukaan. Toiminta alkoi vuokratiloissa, mutta omalle ”kodille” haettiin paikkaa. Perustettiin Helykoti-yhdistys. Tonttia haettiin alkuksi Kontulasta, mutta kun sitä ei heti löytynyt, ja Myllypurosta tarjottiin tonttia, niin vuonna 1997 Helykoti nousi sinne. Vuonna 2002 Helykoti avattiin myös Kontulaan. Helykoti sijaitsee vastapäätä Ostoskeskusta Kontulantien toisella puolella.

Kontula-Seura yhteistyössä KontuKeskuksen kanssa luovuttivatt Jonne Pitkäsen suunnitteleman Kontula -palkinnon 2008 Pentti Helolle kiitoksena hänen monivuotisesta ja monitahoisesta työstään Kontulan ja kontulalaisten hyväksi. Palkinto jaettiin lauantaina 16.08.2008 Kontufestareiden yhteydessä.

Aikaisemmin palkinto on jaettu Jussi Sydänmaalle vuonna 2004 ja Armas Viidalle vuonna 2006.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi