Kelan Kontulan toimiston toiminta loppuu 31.10.
Kela eli kansaneläkelaitos uudistaa palveluverkkoaan loppusyksyn aikana. Kelan mukaan uudistuksen lähtökohtana ovat olleet asiakkaiden muuttuneet odotukset. Uudistuksen myötä Mellunkylässä toimineen ja Kontulan ostarilla sijaitsevan Kelan Kontulan toimisto lopettaa toimintansa 31.10.


Kansaneläkelaitos on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, jonka hallintoa ja toimintaa valvovat eduskunnan valitsemat valtuutetut. Laitoksen toimintaa johtaa hallitus, johon kuuluu kymmenen jäsentä, jotka valtuutetut valitsevat. -Kela päätti viime huhtikuussa, että ensi vaiheessa suljetaan 12 toimistoa, joista osa korvataan yhteispalvelupisteillä.

Tämän johdosta Helsingissä suljetaan lokakuun lopussa Kontulan lisäksi Herttoniemen, Töölön, Pikku-Huopalahden, Kannelmäen, Lauttasaaren ja Munkkivuoren toimistot. Asiakkaita palvelevat edelleen toimistot Kampissa, Hakaniemessä, Käpylässä, Malmilla, Itäkeskuksessa ja Vuosaaressa.

Pääjohtaja Huuhtasen perustelut

Kelan viime huhtikuussa antaman tiedotteen pohjalta Kelan pääjohtaja Jorma Huuhtanen kertoi asiakkaiden odottavan palvelulta vaivattomuutta ja haluavan asioida entistä enemmän internetin kautta, puhelimitse tai muutoin ilman henkilökohtaista käyntiä toimistossa,

Lisäksi Huuhtanen totesi Kelan toimistoissa asioivien määrän kääntyneen laskuun. Sen sijaan verkkoasioinnin suosio on kuulemma kasvanut voimakkaasti. Sairaanhoidon korvauksista yhä suurempi osa hoituu kätevästi suorakorvauksena, kun apteekki tai lääkäriasema vähentää Kela-korvauksen suoraan asiakkaan laskusta.

– Tavoitteenamme on, että yhä useamman asian voi hoitaa verkossa tai puhelimitse. Vuoden 2010 loppuun mennessä kaikkia yleisimpiä etuuksia voi hakea internetsivujemme kautta. Etuuskohtaiset palvelunumerot otetaan käyttöön koko maassa tämän ja ensi vuoden aikana, Huuhtanen kertoi huhtikuussa.

Kontulan Kelan toiminta loppuu 31.10.

Kelan Helsingin vakuutuspiirin apulaisjohtaja Pilvi Vanne vahvisti 25.8. Kelan Kontulan toimiston toiminnan loppuvan perjantaina 31.10. Kelan toiminta jatkuu Itä-Helsingissä 3.11. alkaen Kelan Itäkeskuksen ja Vuosaaren konttoreissa. Asiasta tullaan tiedottamaan laajemmin lokakuussa.


KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi