Mellarin avajaisissa täysi tupa
Mellunmäen uuden kulttuuri- ja vapaa-ajantila Mellarin avajaisia vietettiin torstaina 28. elokuuta. Avajaispäivänä talossa oli avoimet ovet ja monenlaista ohjelmaa. Yleisöä paikan päällä vieraili päivän aikana yli 500.

Helsingin kaupunki on kunnostanut asukkaiden käyttöön tiloja Mellunmäen vanhalla ostarilla. -Hanke käynnistyi muutama vuosi sitten, kun mellunmäkeläiset asukasjärjestöt tekivät asiasta aloitteen Helsingin kaupungille. Lopputuloksena tästä aloitteesta on nyt avattu Mellari.

Modernit tilat nettipisteineen, taideluokkineen, lehtinurkkauksineen, kahviloineen ja palveluineen tarjoavat esimerkillisiä mahdollisuuksia asioida ja viihtyä paikan päällä. Mellarissa toimijoita ja palveluiden tarjoajia ovat Mellunmäki-Yhdistyksen lisäksi mm. kulttuuriasiainkeskus, sosiaalivirasto ja työväenopisto sekä 4V-hanke.

Mellari on tervetullut lisä Mellunmäkeen

Päivän mittaan Mellarissa tarjoiltiin kahvin ja kakun lisäksi tasokasta ohjelmaa. Tyylikkään Stadin Juhlaorkesterin lisäksi paikalla kuultiin Kurkimäessä toimivan Lastenkulttuurikeskus Musikanttien musiikkiesityksiä.  Tunnelma tilaisuudessa oli lämmin ja yleisö oli selvästi kiinnostunut uuden tilan tarjoamista mahdollisuuksista.

Avajaisten yhteydessä avauspuheenvuoron käyttänyt ja Mellunmäessä asuva kaupunginhallituksen jäsen Risto Rautava (kok) totesi tilan olevan tervetullut ja merkittävä lisä alueen tarjontaan. Hän mainitsi puheessaan myös työn alla olevan  "Vetoa ja Voimaa Mellunkylään" -hankkeen, jonka avulla tavoitteena on lähivuosina mm. luoda Mellunkylään uudenlainen lähidemokratiamalli, kehittää kulttuuri- ja asukastiloja, parantaa alueellista viestintää, kohottaa alueen imagoa, täydentää tapahtumatarjontaa, käynnistää vähemmistökulttuurien integraatiota ja näkyvyyttä suunnitteleva työryhmä, tukea ympäristöä ja asumista koskevia toiminta- ja palvelumalleja, edistää alueellista yrittäjyyttä sekä turvata alueellisten toimipisteiden toiminta. -Rautava kiitti avauspuheensa lopussa erityisesti Mellunmäki-Yhdistystä ja sen puheenjohtajaa, "Mellunmäen kyläpäällikkö" Pertti Lampea hyvästä työstä Mellarin synnyttämisessä.

Rautavan jälkeen Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Pekka Timonen korosti tervehdyksessään aikaansaatua Mellarin toimivaa lopputulosta.

Viimeisen puheenvuoron käyttänyt Pertti Lampi kertoi Mellarin syntymiseen liittyvästä prosessista ja kiitteli kaikkia mukana olleita tahoja heidän työpanoksestaan Mellarissa. Nyt Mellunmäessä on kauan kaivattu tila - olohuone - asukkaille.

Mellari on 1.9.2008 alkaen avoinna ma - pe klo 9 - 21 ja se sijaitsee osoitteessa Korvatunturintie 2, 00970 Helsinki.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi