Kurkimäessä avattu Lastenkulttuurikeskus Musikantit
Kurkimäen korttelitalon tiloihin on avattu Lastenkulttuurikeskus Musikantit. Musikantit on alunperin Suvi ja Niklas Nyströmin perustama yksityinen, monikulttuurinen musiikin esiopetusta antava koulu. Kesällä Musikantit muutti entisistä tiloista Kurkimäen teollisuusalueelta toimivimpiin tiloihin Kurkimäen korttelitaloon. Nyt uudistuneessa Lastenkulttuurikeskus Musikanteissa tarjotaan musiikin, tanssin ja taiteen opetuksen (suomeksi ja venäjäksi) lisäksi mm.erilaisia tapahtumia ja esityksiä. Ensisijaisena keskuksen toiminnan kohderyhmänä ovat tietenkin lapset ja heidän perheensä, mutta tiloja voi vuokrata myös muuhunkin käyttöön.

Lasten kulttuurikeskuksessa sijaitsee myös kahden tietokoneen Kurkipiste, joka tarjoaa ilmaisia nettipalveluita alueen asukkaille.

Onnistuneet avajaiset

Musikanttien avajaiset pidettiin kelpo säässä sunnuntaina 31.8. ja väkeä tulikin paikan päälle reilut 300 henkilöä. Leppoisan kolmetuntisen aikana lapset ja heidän perheensä tutustuivat uusiutuneeseen korttelitaloon sekä Musikanttien toimintaan.

Avajaisten kohokohta olii taikuri Aaro Sorvan taianomaiset esitykset, joissa hän teki huikeita temppuja korttelitalon isossa salissa. Lisäksi nähtiin tanssiesitys, joka vei lapset ja aikuiset matkalle erilaisten tanssien maailmaan. Tämä kiertomatka alkoi Venäjältä, jatkuen Keski-Eurooppaan, sieltä itämaisten tanssien kautta kuumiin latinorytmeihin ja lopun kruunasi irlantilainen tanssi. Esityksestä vastasi musikanttien venäjänkielisten tanssiryhmien opettaja Tatjana Laitinen. Päivän lopuksi kuultiin bändikoulun opettajan Juhanin Sinkkosen bändisoittimien esittely. Lavalla nähtiin lukuisia lapsia (ja myös aikuisia) kokeilemassa rokkisoittimia Juhanin opastuksella.

Tämän onnistuneen avajaistapahtuman rohkaisemana, Lastenkulttuurikeskus Musikantit on päättänyt vielä tämän syksyn aikana tuottaa toisen koko perheen tilaisuuden. Mutta siitä lisää myöhemmin syksyllä...

Lastenkulttuurikeskus Musikantit
Karpalokuja 7 A
00940 Helsinki
www.musikantit.fiKontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi