Vilkas lauantai-iltapäivä Kontulan ostarillaEtualalla Häiväojan kunnostettu Yhteistyömonumentti

Kontulan ostarilla oli vilkasta lauantaina 20.9., kun siellä paljastettiin Heikki Häiväojan Yhteistyömonumentti ja järjestettiin tuleviin kunnallisvaaleihin liittyvä "Aatteiden Teltta" -tempaus.

Häiväojan yhteistyömonumentin virallinen paljastustilaisuus

Osana paraikaa tehtävää Kontulan ostarin remonttia on nyt kunnostettu tunnetun suomalaisen kuvanveistäjän Heikki Häiväojan yli 11 metriä korkea Yhteistyömonumentti, joka paljastettiin lauantaina 20.9. Teoksen kunnostus on toteutettu Kontulan ostoskeskuksen kiinteistöyhtiöiden toimesta.

Paljastustilaisuuden yhteydessä pidettiin kolme puheenvuoroa. Tilaisuuden avannut Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Jenni Keskinen totesi arvokkaan veistoksen nimen kuvaavan myös hyvää yhteistyötä asukkaiden, yrittäjien ja viranomaisten kesken. Helsingin kaupungin tervehdyksen tuonut apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä puhui paitsi Kontulasta ja siellä viime vuosina tehdystä vireästä työstä, niin myös kaupungin tarpeesta lisätä asuntotuotantoaan Helsingissä. Patsaan veistänyt taiteilija Heikki Häiväoja vuorostaan kertoi teoksen syntymisestä, jonka yhteydessä selvisi, että patsasta ei oltu virallisesti paljastettu Kontulan ostoskeskuksen avajaisissa vuonna 1967,  koska se oli silloin osa ostarin kokonaisuutta. Nyt vasta 41 vuotta myöhemmin Yhteistyömonumentti paljastettiin virallisesti.

Aatteiden Teltassa vilskettä


Aatteiden Teltalla nähtiin myös monia tuttuja kasvoja

Paljastustilaisuuden jälkeen alkoi Kontulan ostarin keskusaukiolla kunnallisvaalivilske. Paikalle oli pystytetty "Aatteiden Teltta", jossa nykyiset Helsingin kaupunginvaltuuston puolueet esittäytyivät laajalla rintamalla ennen lokakuisia kunnallisvaaleja. Alustavien arvioiden mukaan teltalla vieraili iltapäivän mittaan parisentuhatta ihmistä.

Mellunkylän oma Kunnallisvaalit -sivusto avataan internetiin 1.10.


Nettivideot ovat osa Mellunkylän omaa vaalisivustoa

KontuKeskus ry haastatteli ja videoi lauantai-iltapäivänä Kontulan ostarilla toistakymmentä paikallista, eri puolueiden kunnallisvaaliehdokasta 1.10. avattavaan Kunnallisvaalit 2008 -sivustoon. Videoiden lisäksi sivuistoilla tullaan esittelemään kaikki paikalliset ehdokkaat sekä Mellunkylän (Kivikko-Kontula-Kurkimäki-Mellunmäki-Vesala) äänestypaikat. Sivusto löytyy lokakuun alusta alkaen Mellunkylän omassa alueportaalissa osoitteessa: www.alueportaali.net

Mellarissa vaalipäivänä 26.10. vaalitanssit ja -valvojaiset


Viihtyisässä Mellarissa järjestetään lokakuinen vaalihappening

Kunnallisvaaleihin liittyen, Mellunkylässä järjestetään ensimmäistä kertaa Vaalitanssit ja -valvojaiset -tilaisuus sunnuntaina 26.10. Klo 18-24 asukas- ja kulttuuritila Mellarissa (Mellunmäen vanha ostari, Korvatunturintie 2).

Paikan päällä yleisöä tanssittaa klo 18-20 tyylikäs Stadin Juhlaorkesteri ja isolta näytöltä on mahdollisuus seurata Yleisradion vaalivalvojaisia. Paikan päällä nähdään illan mittaan myös paikallisia kunnallisvaaliehdokkaita. Lisäksi Mellupisteen tietokoneet on valjastettu vaaliseurantaan. Kahvio on avoinna. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi