Kunnallisvaalit lähestyvätKontuKeskus avaa kunnallisvaaleihin liittyvät nettisivut 1.10.

Äänestämällä kuntavaaleissa vaikutat moniin ajankohtaisiin asioihin; terveyskeskuksesi lääkäripalveluihin, nuorisotiloihin, päivähoitopaikkoihin, vesijohtoverkoston laatuun, kotikirjastosi määrärahoihin, koulujen ruokahuoltoon, jatkokoulutuspaikkojen määrään, liikuntapaikkojen monipuolisuuteen, vanhuspalveluiden laajuuteen jne. Juuri niihin asioihin, jotka ovat osa jokapäiväistä elämääsi. -Tämän takia kunnallisvaalit ovat asukkaan kannalta tärkeä tapahtuma. Kunnallisvaalit järjestetään 26.10.

Mellunkylän Kunnallisvaalit 2008 -sivusto avataan 1.10.

KontuKeskus on haastatellutja ja videoinut 16 paikallista, eri puolueiden kunnallisvaaliehdokasta 1.10. avattavaan Kunnallisvaalit 2008 -sivustoon. Videoiden lisäksi sivuistolla tullaan esittelemään kaikki paikalliset ehdokkaat sekä Mellunkylän (Kivikko-Kontula-Kurkimäki-Mellunmäki-Vesala) äänestypaikat. Sivusto löytyy lokakuun alusta alkaen Mellunkylän omassa alueportaalissa osoitteessa: www.alueportaali.net

Puolueita tarjolla joka lähtöön

Helsingin kaupunginvaltuustossa on kunnallisvaaleissa jaossa 85 valtuustopaikkaa, joita näissä vaaleissa hakee  lähes tuhat helsinkiläistä ehdokasta. Nykyisessä Helsingin kaupunginvaltuustossa vaikuttavat seuraavat puolueet (suluissa paikkamäärä):  Kansallinen Kokoomus (27), Suomen Sosialidemokraattinen Puolue (20), Vihreä liitto (16), Vasemmistoliitto (8), Ruotsalainen kansanpuolue (6), Keskusta (4), Kristillisdemokraatit (2), Perussuomalaiset (1) ja Suomen Kommunistinen Puolue (1). Edellämainittujen puolueiden lisäksi valtuustoon pyrkivät nyt Itsenäisyyspuolue, Kommunistinen Työväenpuolue, Köyhien Asialla, Suomen Islamilaisen Puolueen yhteislista, Suomen Senioripuolue, Suomen Työväenpuolue ja Yhteislistoihin kuulumattomien valitsijayhdistysten ehdokkaat.

Äänioikeutettuja Helsingissä 474 588

Kuntavaaleihin voivat osallistua täysi-ikäisten Suomen kansalaisten lisäksi Suomessa vakituisesti asuvat ulkomaalaiset. Äänioikeutetun on täytettävä 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä 26.10. Muiden kuin Pohjoismaiden tai EU-maiden kansalaisten on täytynyt asua maassa vähintään kaksi vuotta vaalikelpoisuuden saamiseksi. Helsingin vaalipiirissä on näissä vaaleissa äänioikeutettuja 474588, joista Suomen kansalaisia on 447538, muita EU:n ja Pohjoismaiden kansalaisia 12218 sekä muita ulkomaalaisia 14832.

Vaalikoneita

Useimmat medioiden vaalikoneet käynnistyvät syys-lokakuun vaihteessa.

YLE
YLEn vaalikoneen kysymykset käsittelevät valtakunnallisten aiheiden lisäksi jokaisen kunnan omia ajankohtaisia asioita. Esimerkiksi helsinkiläiset ehdokkaat vastaavat kysymyksiin ruuhkamaksuista ja Lounais-Sipoon rakentamisesta ja joensuulaiset puolestaan mahdollisista uusista kuntaliitoksista sekä Enon alueen uraanietsinnöistä.

MTV3
MTV3 pyrkii palvelemaan sekä äänestäjiä että ehdokkaita jälleen omalla vaalikoneellaan, johon on pyritty kattamaan keskitetysti tulevan vaalikauden keskeisimmät kysymykset. Kysymyksiin vastaamalla voit verrata omiasi ja ehdokkaiden välisiä mielipiteitä - ja parhaimmassa tapauksessa löytää ehdokkaan, jota äänestää.

Helsingin Sanomat
Helsingin Sanomien Kuntavaalikone käsittää seuraavat kunnat:
Espoo, Helsinki, Vantaa, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lohja, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Riihimäki, Sipoo, Tuusula, Vihti.

Helsingin Uutiset
Helsingin Uutisten vaalikoneen toiminta perustuu hakukoneeseen, joka hakee eniten sinun kanssasi samoja vastauksia antaneen ehdokkaan. Kaikki ehdokkaat eivät ole vielä koneessa, joten ehdokkaasi saattaa löytyä myös listamme ulkopuolelta.

Mellunkylän vaalivalvojaiset Mellarissa 26.10.

Kunnallisvaaleihin liittyen, Mellunkylässä järjestetään ensimmäistä kertaa Vaalitanssit ja -valvojaiset -tilaisuus sunnuntaina 26.10. Klo 18-24 asukas- ja kulttuuritila Mellarissa (Mellunmäen vanha ostari, Korvatunturintie 2).

Paikan päällä yleisöä tanssittaa klo 18-20 tyylikäs Stadin Juhlaorkesteri ja isolta näytöltä on mahdollisuus seurata Yleisradion vaalivalvojaisia. Paikan päällä nähdään illan mittaan myös paikallisia kunnallisvaaliehdokkaita. Lisäksi Mellupisteen tietokoneet on valjastettu vaaliseurantaan. Kahvio on avoinna. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisäätietoa kuntavaaleista saa:
Kuntavaalit -sivusto
Helsingin kaupungin vaalisivutKontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi