Lyhytuutisten aiheina ennakkoäänestys ja terveysasemat
Ennakkoäänestyspaikka Mellunkylässä


Ota mukaasi kunnallisvaalien ennakkoäänestyspaikalle ehdottomasti henkilöllisyystodistus. Jos äänestäjä ei omista henkilöllisyystodistusta, poliisilta saa maksutta äänestämistä varten väliaikaisen henkilökortin. Oikeusministeriön pikaohje ennakkoäänestäjälle.
 
Yleisessä ennakkoäänestyspaikassa voi äänestää kuka tahansa äänioikeutettu riippumatta siitä, missä kunnassa hän asuu. Esimerkiksi helsinkiläinen äänioikeutettu voi äänestää ennakkoon Vantaalla. Mikäli äänestät ennakkoon muualla kuin kotikunnassasi, voit pyytää vaalivirkailijalta nähtäväksesi oman kuntasi ehdokaslistojen yhdistelmän. Kaikkien Suomen kuntien ehdokkaat löytyvät oikeusministeriön vaalisivustolta.

Ennakkoäänestyspaikka Mellunkylässä: Posti (Kontulan ostari, Ostostie 4 00940 Helsinki)
Avoinna:
15.10.2008 - 17.10.2008         09:00 - 20:00
18.10.2008 - 19.10.2008         10:00 - 16:00
20.10.2008 - 21.10.2008         09:00 - 20:00Kontulan ja Kivikon terveysasemat säilyvät...

Kontulan kirjastossa järjestettiin 14.10. keskustelutilaisuus, jossa aiheena oli "Millainen on täyden palvelun terveyskeskus?"

Tilaisuuden järjestäneen Kontulan Demareiden Marjut Klingan mukaan tupa oli täynnä ja tunnelma lämmin.

Terveysvirasto oli tuonut paikalle Helsingin terveyskeskuksen toimitusjohtaja Matti Toivolan lisäksi terveysasemien johtaja Antti Iivanaisen ja Kontulan terveysaseman ylilääkäri Pirkko Salokekkilän. Paikan päällä olivat myös Helsingin kaupunginhallituksen jäsenet Jouko Malinen ja Outi Ojala Helsingistä sekä kansanedustaja Maria Guzenina-Richardsson Espoosta.

Matti Toivola painotti perusteellisessa alustuksessaan hyvin vahvasti perusterveydenhuollon kehittämistä.

Paikallisesta näkökulmasta katsottuna kinnostavin anti oli kun Toivola kertoi Myllypuroon täyden palvelun terveyskeskuksen avaamisesta suunnitelmien mukaisesti vuonna 2012. Uuden terveyskeskuksen avautuessa ei supistuksia Kontulan ja Kivikon terveysasemien osalta tule tapahtumaan.

Marjut Klingaa jäi mietityttämään tuo lupaus Kontulan ja Kivikon terveysasemien/palvelujen säilymisestä. -Jos ja kun 5-10 vuoden kuluttua uutta Myllypuron asemaa laajennetaan, saatetaan siinä vaiheessa joutua tarkastelemaan Kontulan tai Kivikon asemia uudelleen...

Lisäksi Toivola kertoi tilaisuudessa, että kaupungin päättävissä elimissä oli käsitelty Mellunmäki-Yhdistyksen jättämää aloitetta mellunmäkeläisten mahdollisuudesta asioida Vantaan Länsimäen terveysasemalla. -Helsingin ja Vantaan kaupungin alustavissa keskusteluissa on asiassa ollut myönteinen ilmapiiri, mutta tällä hetkellä Länsimäessä on kuten Kontulassakin henkilökuntapula. Asian toteutuminen vienee vielä aikaa...

Ylilääkäri Pirkko Salokekkilä kertoi, että Kontulassa on tällä hetkellä 4 lääkärin vakanssia täyttämättä.

KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi