Lähiöprojektin ja Urbanin vaikutukset myönteisiä
Lähiöprojektin ja Urban-ohjelman arviointitutkimus on valmistunut. Tutkimuksen mukaan lähiöt ovat muuttuneet sekä ulkopuolisten arvioitsijoiden että asukkaiden mielestä myönteiseen suuntaan kehittämistyön aikana. Uusia palveluja on juurrutettu kaupungin pysyviksi palveluiksi. Kaupungin tietokeskuksen julkaiseman arviointitutkimuksen artikkelit kuvaavat kaupungin lähiöprojektin ja EU:n Urban II -ohjelman toimintaa ja vaikutuksia Helsingin itäisten ja koillisten lähiöiden viihtyvyyden ja vetovoiman parantamiseksi vuosina 2001-2007. Arviointitutkimus julkaistiin 12.12. Laituri-näyttelytilassa Kampissa. Lähiöiden kehittämistyötä on arvioinnin mukaan tehty yhteistyössä kohdealueiden asukasaktiivien, vapaaehtoisjärjestöjen ja yrittäjien kanssa. Kaupungin lähiöprojektin uusi toimintakausi on alkanut tänä vuonna, ja se jatkuu vuoteen 2011.

Hesarissa näyttävä juttu Kontulasta

Arviointitutkimuksen julkistuksen jälkeen Helsingin Sanomissa oli 13.12. näyttävä juttu Kontulasta, jota kaupungin tietokeskuksen julkaisemassa tutkimuksessa oli käsitelty laajasti.

Riikka Haikarisen kirjoittaman artikkelin otsikko oli "Kontulalaiset ovat ylpeitä lähiöstään". Artikkelin alussa oli haastateltu 40 vuotta Kontulassa asunutta Jarmo Liljaa, joka kertoi Kontulan olevan "Maailman paras paikka".
Kirjoituksessa todetaan, että perjantaina julkaistun tutkimuksen mukaan "Alueen asukkaiden mielestä lähiö on muuttunut parempaan suuntaan 2000-luvulla. Hyvät palvelut ja ulkoilumahdollisuudet ovat tärkeimmät viihtyvyyden tekijät".
"Kontulassa on esimerkiksi kohennettu ostoskeskuksen, puistojen ja teiden kuntoa, polkaistu käyntiin Itä-Helsingin suurin kulttuuritapahtuma KontuFestari ja avattu tietokonein varustettu Kontupiste."
"Kontulan ostoskeskus on saanut pidettyä puolensa Itäkeskusta ja Jumboa vastaan. Tärkeä tekijä on tiivis paikallinen yhteistyö."

KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi