Tammikuun alusta lähtien HKL:n palvelulinjojen tilalle Jouko-kaupunginosalinjat
Jouko-kaupunginosalinjat korvaavat aiemmat palvelulinjat 2.1.2009 alkaen. Jouko-matka maksaa tavallisen Helsingin sisäisen lipun verran, ja sen voi maksaa matkakortilla tai käteisellä. Myös vaihto linjalta toiselle onnistuu.

Kaupunginosalinjat kiertävät oman tai naapurikaupunginosan tärkeiden asiointipisteiden, kuten kirjastojen, koulujen, kauppojen ja terveysasemien kautta. Joukojen aikatauluissa on otettu huomioon muun muassa terveysasemien ja laboratorioiden palveluajat. Reitit on piirretty siten, että Joukolla pääsee mahdollisimman moneen kaupunginosan palveluun ilman pitkiä kävelymatkoja. Kiinteää reittiä ajavalla Jouko-kaupunginosalinjalla ei ole erillisiä kutsuosuuksia. Joukoilla on joka päivä sama reitti ja aikataulu.

J niin kuin Jouko

Jouko-kaupunginosalinjat on numeroitu oman liikennöintialueensa postinumeron mukaan. J-tunnus erottaa Joukot muista bussilinjoista.

Jouko-kaupunginosalinjat on merkitty pysäkeille sinivalkoisilla linjakilvillä. Bussien väritys on sini-turkoosi ja auton edessä ja takana lukee Jouko. Jouko-kaupunginosalinjan tunnistaa myös bussin katolla olevista viireistä sekä näkyvästi valaistusta linjakilvestä.

Tuttuun tapaan reittien ja aikataulujen suunnittelussa on huomioitu erityisesti iäkkäiden, liikuntarajoitteisten ja apuvälineiden kanssa liikkuvien tarpeet. Tarvittaessa kuljettaja auttaa sisään ja ulos autosta.

Jouko-bussi on etuosaltaan matalalattiainen pikkubussi, johon on esteetön pääsy niin lastenvaunuilla, rollaattorilla kuin pyörätuolillakin. Pyörätuolipaikkoja on yksi, ja kokoon taitettavia rollaattoreja mahtuu bussiin useampikin.

Myllypuroa, Mellunmäkeä ja Kontulaa palvelee J92

Jouko-kaupunginosalinja J92 liikennöi Rukatunturintieltä Mellunmäen, Kontulan ja Myllypuron kautta Myllypadontielle maanantaista perjantaihin noin klo 7-16. Reitin varrella ovat muun muassa Saariseläntien palvelutalo, Kontulan palvelukeskus ja terveysasema sekä Myllypuron ostoskeskus ja terveysasema. Jouko-kaupunginosalinja J92 liikennöi myös lauantaisin klo 9–13. J92 korvaa palvelulinjan P11.
Aikataulu tästä

Kontulaa palvelee J93

Jouko-kaupunginosalinja J93 liikennöi Kaarenjalalta Kontulan metroaseman, terveysaseman ja palvelukeskusen kautta Jäkärläntielle (Rapolantie) ja takaisin Kaarenjalalle arkisin klo 8-16. Menomatkalla Kaarenjalalta Jäkärlätielle kaupunginosalinjalla J93 on Kontulan metroasemalla 12 minuutin tauko. Linja korvaa palvelulinjaa P4.
Aikataulu tästä

Kurkimäkeen kuljettaa J94

Jouko-kaupunginosalinja J94 kuljettaa arkisin Kaarenjalalta Kurkimäen (Veteraanikuja) ja Kivikon kautta Linnoittajantielle klo 8–16. Linja korvaa palvelulinjaa P4 Kurkimäessä.
Aikataulu tästä

Linjakartta tästä
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi