Tutustu hiihtolomalla hyödyllisiin ja kiinnostaviin nettilinkkeihin
Uusimassa Mellunkylä -lehdessä Kontupisteen Paavo Kytölä on ansiokkaasti koonnut yhden version Netin ABC:stä, jossa esitellään kokoelma hyödyllisiä ja kiinnostavia nettilinkkejä internetin monipuoliseen maailmaan.


Google-hakukone: www.google.fi

Google on maailman suosituin ja tunnetuin hakupalvelu. Kirjoita hakukenttään etsimäsi asia. Google antaa hakutulokseksi vain ne sivut, jotka sisältävät kaikki hakusanasi. Kokeilen onneani painike vie sinut suoraan korkeiten arvostetulle hakutulos sivulle. Kaikki tässä linkkikokoelmassa esitellyt sivut löytyvät myös Googlen kautta

Vastaavia:
www.yahoo.com
www.altavista.com

Youtube: www.youtube.com

Suosittuin, 19:llä eri kielellä tarjottu, videopalvelu. YouTuben kautta käyttäjä voi lisätä omia videoita tai katsoa sekä ladata muiden käyttäjien lisäämiä videoita.

Vastaavia:
www.video.google.com
www.video.aol.com
www.video.yahoo.com
www.floobs.com

Facebook: www.facebook.com

Facebook tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden oman käyttäjäprofiilin ja blogin luomiseen, sekä yhteydenpitoon ystäviensä kanssa. Facebook on sosiaalinen palvelu, joka yhdistää ystäviä ja asioita, työ- ja opiskelutovereita, sekä tavallisia tuttavia. Ihmiset käyttävät Facebookia ollakseen sosiaalisessa kanssakäymisessä ystäviensä kanssa ja löytääkseen vaikkapa vanhat luokkatoverinsa.

Vastaavia:
www.irc-galleria.fi

Huuto.net: www.huuto.net

Ensimmäinen ja suurin suomalainen nettihuutokauppa. Palvelun peruskäyttö on ilmaista. Sivustolle ihmiset voivat jättää ilmoituksia myynnissä olevasta omaisuudestaan, joista käydään huutokauppa. Eniten tarjonnut voittaa huutokaupan ja sitoutuu ostamaan tuotteen ehdoin.

Vastaavia:
www.ebay.com
www.etuovi.fi
www.nettiauto.com
www.mikko.fi

Myspace: www.myspace.com

Myspace on yhteisöpalvelu, joka tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden käyttäjäprofiilin ja  blogin luomiseen. Käyttäjät voivat lisätä järjestelmään myös musiikkia, videoita ja kuvia. Täältä voit helposti kuunnella suosikkiartistiesi tuoreinta musiikkia.

Vastaavia:
www.mikseri.net

.
Flickr: www.flickr.com

Flickr on yksi suosituimmista digikuvapankeista netissä. jossa käyttäjät voivat julkaista ottamiaan valokuvia muidenkin nähtäväksi ja arvostella muiden ottamia kuvia.

Vastaavia:
www.kuvaboxi.fi

Wikipedia: www.fi.wikipedia.org

Wikipedia on internetissä julkaistava vapaan sisällön tietosanakirja. Wikipedian sisältö on vapaaehtoisten kirjoittamaa, ja sitä julkaistaan jo useilla kielillä. Wikipedian perustajan  Jimmy Walesin mukaan Wikipedia on ”pyrkimys luoda ja levittää jokaiselle planeetan asukkaalle heidän  omalla kielellään mahdollisimman laadukas vapaa tietosanakirja”.

Telkku: www.telkku.com

Suomalainen internet sivusto tarjoaa 84 tv-kanavan päivittäiset ohjelmatiedot. Ilmaisen rekisteröitymisen jälkeen käyttäjät voivat lajitella kanavat haluamaansa järjestykseen ja korostaa ohjelmalistasta omat suosikkiohjelmansa.

Vastaavia:
www.tv-opas.com

Ylen Elävä arkisto: www.yle.fi/elavaarkisto

Yleisradion nettiarkistossa on noin 350 tuntia videokuvaa, 700 tuntia äänitallenteita, 4000 kuvaa ja yli 4000 tausta-artikkelia. Sen sisältö koostuu Yleisradion nauhoituksista ja filmiyhtiöiltä ostetuista materiaaleista. Elävä arkisto lähettää myös nettiradiota.

Vastaavia:
www.mtv3.fi/nettitv
www.sub.fi/netti-tv
www.nelonen.fi/nettitv

Ilmatieteen laitos: www.fmi.fi

Koko maan kattavat tarkat sääkartat sekä tietoa ilmastonmuutoksesta.

Vastaavia:
www.foreca.fi
www.yle.fi/saa

Google Maps: www.maps.google.fi

Googlen palvelu jonka avulla voit löytää sateelliittikarttoja karttakoordinaattien perusteella. Kätevän käyttöliittymän avulla pääset tutkimaan haluamiasi paikkoja sekä tekemään reittisuunnitelmia

Vastaavia:
www.02.fi/kartta
www.kartat.eniro.fi
www.hel.fi/kartat
www.kartta.com

Sanakirja: www.sanakirja.org

Sanakirja.org on täysin ilmainen kaksisuuntainen Internet-sanakirja, joka ei vaadi rekisteröitymistä. Tällä hetkellä tuettuja kieliä ovat suomi, bulgaria, englanti, espanja, esperanto, hollanti, italia, kreikka, latina, latvia, liettua, norja, portugali, puola, ranska, ruotsi, saksa, tanska, turkki, tšekki, unkari, venäjä ja viro.

Vastaavia:
www.ilmainensanakirja.fi
www.kaannos.com

Finlex-lakineuvonta: www.finlex.fi

Finlex on oikeusministeriön ylläpitämä oikeudellinen tietokanta ja säädöstietopankki. Sivuilla voit tarkistaa lainsäädännön pykäliä ja oikeuskäytäntöjä.

Babel Fish: babelfish.yahoo.com

Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille-kirjasarjan Baabelin kalasta johdettu Yahoon ilmainen käännöspalvelu. Babel Fish kääntää tekstejä ja internetsivuja useiden kielien välillä. Kielivalikoimiin kuuluva mm: englanti, kiina, espanja, ranska ja kreikka. Palvelu ei osaa vielä kääntää suomea/suomeksi.

Vastaavia:
www.windowslivetranslator.com
www.translate.google.com

YTV-Reittiopas: aikataulut.ytv.fi/reittiopas

Reittiopas helpottaa joukkoliikenteen käyttöä. Sieltä löydät lähtö- ja määränpääpaikkojen välille sopivan reitin tiettyyn aikaan yhdistellen tarvittaessa eri kulkumuotoja esim. välille Kontula-Punavuori. Reittoppaasta voi tutkia vaihtoehtoja kulkumuodosta, kävelymatkojen pituudesta, nopeudesta ja vaihtojen määrästä.

Mol.fi - avoimet työpaikat: www.mol.fi/paikat

Työ- ja elinkeinotoimiston sähköinen avoimien työpaikkojen haku. Voit rajata hakukriteerejäsi mm: kunta- ja maakuntakohtaisesti, työn tyypin sekä alan mukaan. Sivuille on myös mahdollista jättää paikkavahti, joka ilmoittaa sähköpostiisi kun toiveidesi mukainen työpaikka tulee hakuun.

Vastaavia:
www.tyopaikat.eniro.fi
www.monster.fi
www.tyoton.com

Vertaa.fi: www.vertaa.fi

Suomen johtavassa hintavertailujen tekijä. Voit Vertailla verkkokauppojen hintoja ja tuotteita, kuten mp3-soittimia, kirjoja, cd:itä, pelejä, tietokoneita, dvd:itä, matkoja, lentolippuja, kameroita, kännyköitä, liittymiä jne.

Vastaavia:
www.vertailu.info
www.mbnet.fi/hintaseuranta
www.pricegrabber.com

Inoa-Yritystiedot: www.inoa.fi

Inoa Yrityshausta löydät maksutta sekä ilman rekisteröitymistä jopa yli 200.000 yrityksen ja julkisen sektorin toimipaikan tiedot yhteyksistä, toimialoista, tuotteistä, taloudesta  sekä vastuuhenkilöistä. Inoa Prospektori on myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten käyttämä työkalu, jonka avulla voit poimia, esikatsella ja tulostaa juuri oikeita kohderyhmiä koko maan kattavasta yritysosoitteistosta.

Vastaavia:
www.suomenyritykset.fi
www.yritystele.fi
www.eniro.fi

Reseptit.com: www.reseptit.com

Reseptit.com on ruoanlaittoon ja ensisijaisesti suomalaisiin ruokaresepteihin keskittynyt ilmainen webpalvelu. Reseptit.com perustettiin alunperin ylläpitäjän henkilökohtaiseksi reseptiarkistoksi, mutta se saavutti pian suuren suosion muidenkin internetin käyttäjien keskuudessa. Sivusto on erittäin suosittu mm. selkeytensä ja helppokäyttöisyytensä vuoksi ja tietysti loistavien ruokareseptien ansiosta.

Vastaavia:
www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku
www.reetta.net

Helsingin Sanomat: www.hs.fi

Tuoreita uutisia vuorokauden ympäri sekä Helsingin Sanomien kaikki paperilehden kirjoitukset, kuvat ja grafiikat. Sähköisessä arkistossa yli miljoona kirjoitusta vuodesta 1990 alkaen. Lukuisia muita palveluita: Oikotie, asiakaspalvelu, ilmoittajapalvelu, matkapuhelinuutiset, nyt-viikkoliite, tapahtumakalenteri, uutiset englanniksi, sää, Viivi ja Wagner, e-kortit, Uutisguru.

Vastaavia:
www.mtv3.fi
www.yle.fi
www.iltasanomat.fi
www.iltalehti.fi

Hel.fi: www.hel.fi

Helsingin kaupungin internetsivuille on koottu kuntalaisia ja matkailijoita palvelevia tietoja. Tietoa on yli 250.000 sivua useilla eri palvelimilla. Linkit virastoihin, liikuntapaikkoihin, asumiseen, koulutukseen karttoihin yms.

Helsinki.fi: www.helsinki.fi

Helsingin kaupungin, sen yliopiston ja koko pääkaupunkiseudun palvelut ja tapahtumat kaupungin ja yliopiston yhteisportaalista. Hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa kaupungista ja Helsingin yliopistosta.

Vastaavia:
www.hel.fi
www.espoo.fi
www.vantaa.fi

Skenet: www.skenet.fi

Verkkolehti Skenet on jo perinteikäs netissä toimiva julkaisu. Skenetin idea ollut tukea taiteen tekijöitä ja yksittäisiä taiteilijoita kulttuuritapahtumien tiedotusvälineenä. Skenetistä löydät ajankohtaiset arviot elokuvista sekä Helsingin uusista teatteriensi-illoista ja näyttelyistä. Lisäksi musiikki-,tanssi- ja lastentapahtumia esitellään ennakkoon, mutta pääpaino on pienissä produktioissa.

Vastaavia:
www.kulttuuri.net
www.kultus.fi
www.desibeli.net
www.film-o-holic.com
www.sea.fi

Tapahtuma.tv: www.tapahtuma.tv

Valtakunnallinen tapahtumakalenteri. Siihen sisältyvät kaikki Suomen tapahtumat, joihin myydään lippuja Lippupisteen, Lippupalvelun tai Tiketin kautta. Palvelu esittelee myös museoita, näyttelyitä ja tapahtumia, joihin ei myydä lippuja. Tapahtumat löytyvät helposti  valikon tai hakukoneen avulla. Tarkennettu haku ilmoittaa tapahtumien määrän kaupungin ja kategorian mukaan. Otsikkoa klikkaamalla pääsee suoraan tapahtumaesittelyyn, ja linkin kautta ostamaan lippuja.

Vastaavia:
www.keikat.net
www.meteli.net/tapahtumat

 
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi