Lähityöntekijät jalkautuvat myös Mellunkylän kaduille
Helsingin sosiaalivirasto on aloittanut Vartiokylän, Mellunkylän ja Myllypuron alueella vuoden 2009 alusta lähityöhankkeen, jonka työntekijät jalkautuvat työpareina kadulle. Hankkeen tarkoituksena on vaikuttaa alueen asukkaiden arkiturvallisuuteen puuttumalla sosiaalityön keinoin alueella havaittuihin tai ilmoitettuihin turvallisuusongelmiin. Hanke toimii yhteistyössä lähipoliisin ja muiden alueen toimijoiden kanssa.

Työpari liikkuu Mellunkylän alueella useampana päivänä viikossa. Työajat sijoittuvat aamuseitsemän ja iltayhdeksän välille: liikkeellä pyritään olemaan silloin, kun tarvetta on eniten. Katupartioinnin reittejä suunnitellaan saatujen ilmoitusten perusteella, jotta toiminta keskittyisi alueille, joissa asukkaat kokevat olevan eniten turvallisuusongelmia. Lähityöntekijät pistäytyvät ohi kulkiessaan myös toimintakeskus Mellarissa ja muissa alueen asukastiloissa.

Tunnistat hankkeen työntekijät sosiaaliviraston takeista. Lähityöntekijöiden kanssa voi mennä rohkeasti keskustelemaan alueen turvallisuuteen liittyvistä asioista. Heihin voi ottaa yhteyttä myös puhelimitse tai sähköpostitse. Ilmoita hankkeelle, onko omalla asuinalueellasi turvattomia paikkoja, joille haluaisit tehtävän jotain.

Viesteihin pyritään reagoimaan mahdollisimman nopeasti. Tietoa ongelmista, niin pienistä kuin suurista, viedään eteenpäin myös muille virastoille ja toimijoille, jotta ratkaisu löytyisi. Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa oman asuinalueensa turvallisuuteen.

Hankkeen yhteystiedot:
Sähköpostiosoite: lahityo@hel.fi
Lähityöntekijöiden puhelinnumerot: Mika Villanen, puh. 09-310 24320 ja Ann-Christine Hirvonen, puh. 09-310 24323.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi