Aluefoorumi kaupunkisuunnittelusta herätti muutamia kysymyksiä
Keskiviikkona 28.10. klo 18.00-20.00 järjestettiin Kontulan ostarilla sijaitsevassa Wanhassa Postissa syksyn toinen aluefoorumi, jossa aiheena olivat kaupunkisuunnitteluviraston Mellunmäen keskuksen asemakaavaluonnos, Kontulan keskuksen tilanne ja Mellunkylän alueellinen renessanssi.

Tilaisuuteen osallistui n. 50 mellunkyläläistä, jotka kiinnostuneina tutkivat tuoreimpia havainnepiirroksia Mellunmäen keskuksesta. Mellunmäen keskuksen kaavaluonnos on nähtävillä 17.11. asti kaupunkisuunnitteluvirastossa (Kansakoulukatu 3, 1. krs) sekä asukas- ja kulttuuritila Mellarissa (Korvatunturintie 2). Lisäksi suunnitelmiin voi tutustua viraston nettisivuilla.Foorumissa keskusteltiin myös Kontulan keskuksen asemakaavan muutosluonnoksesta. Yleisön kommentteissa kyseltiin mm. koska rakentaminen alkaa, sillä hankkeen käynnistymisestä on kulunt jo kuusi vuotta eikä mitään ole vielä tapahtunut. Vastaavasti Mellunmäen keskuksen suunnitelmat ovat toteutuneet huomattavasti ripeämmin.

Mellunkylän alueellinen renessanssi on pitkän tähtäimen suunnitelma. Yksi illan kinnostavimpia yleisökysymyksiä oli, minkälaista asuntokantaa renesanssin yhteydessä suunnitellaan Mellunkylään...? Kaupungilla on työn alla useita suuria suunnittelu- ja rakennushankkeita mm. Jätkäsaaressa, Kalasatamassa, Kruunuvuoressa ja Sipoossa. -Kuinka paljon näille uusille alueille rakennetaan vuokra-asuntoja - kysehän on paraatipaikoista meren äärellä - vaiko sijoitetaanko ne esim. Mellunkylään? Kaupunki on omissa strategioissaan määritellyt, että vuokra-asuntoja pyritään toteuttamaan tasapuolisesti eri puolille Helsinkiä, mutta ei ole ensimmäinen kerta, kun suunnitelmat muuttuvat päättäjien pöydissä.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi