Kontupiste uusiin tiloihin


Sanna Vara ja Sami Ollas Kontupisteestä.

Kontupiste Kontulan ostarilla muuttaa entiseen Kelan tilaan Symppiksen ja Wanhan Postin seuraksi. Muutto käynnistyy loppuvuodesta ja toiminta uusissa tiloissa alkaa vuodenvaihteen jälkeen. Kiihkeimmän muuton ja asennustöiden aikana piste on suljettuna. FC Konnun ylläpitämä veikkauspiste ja seuran katutoimisto siirtyy tiloihin jo joulukuussa eikä sen palveluissa ole katkoksia (avajaiset 1.12.2009).

Kontupisteen sisustus saa muuton yhteydessä uutta ilmettä. Toiminnan sisältöäkin on tarkoitus hieman päivittää, kertovat pisteen työntekijät Sanna Vara ja Sami Ollas. Sami on alkanut antaa ohjausta mutkikkaammissa laite- ja ohjelmaongelmissa Kontupisteen lisäksi myös Mellupisteessä.

”Neuvonnalle on ollut kysyntää ja aiomme jatkossa painottaa sitä. Kehitys on johtanut siihen, että viestintävälineet kytkeytyvät yhä enemmän toisiinsa. Siksi opastan asiakkaita myös vaikkapa puhelimen käytön ongelmissa. Fyysisiä korjauksia laitteisiin en kuitenkaan ala tehdä, koska sellaista palvelua saa muualtakin. Keväällä keskitämme teknisen neuvonnan pelkästään Kontupisteeseen”, kertoo Sami.

Monet palvelut ovat siirtyneet tai siirtymässä Internetiin. Lomakkeiden täyttö tai maksujen hoito ei ole aina kuitenkaan yhtä helppoa kuin tutulla palvelutiskillä.

”Suunnitelmissamme on aloittaa tiettyjen päivien aamuina heti yhdeksältä erilaisten nettipalveluiden käyttöön liittyvää opastusta.  Tällaisia palveluja tarjoavat esimerkiksi  pankit, Kela ja eri virastot. Emme aio unohtaa myöskään lapsia. Pisteen tekniikka mahdollistaa vaikkapa animaatioiden tekemisen. Toiveita on tullut myös lauantaisesta muksukinosta. Elokuvakerhon organisointi vaatii kuitenkin eri paikallisten toimijoiden yhteistyötä, johon Kontupiste osaltaan on valmis. Uuteen pisteeseen varataan työtilaa myös projekteille”, sanailee Sanna.

Kontupisteessä toivotaan, että uudesta toimintakeskuksesta muotoutuu yhteen hiileen puhaltava kokonaisuus, Kontulan – malli.


  KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi