Aurinkoiset kelit suosivat FillariFestaria


Kolmannen kerran järjestettyä FillariFestaria suosi viime vuoden tapaan aurinkoinen sää. Kahden päivän aikana lukuisa joukko ihmisiä - vauvasta vaariin - vieraili festarin neljässä eri tilaisuudessa eri puolilla Mellunkylää. Järjestäjät arvioivat FillariFestarin tämän vuoden kokonaskävijäimäärän olleen n. 2500 - 3 000 kävijää.

Perjantaina 21.5. järjestetty, Suomen vanhimpiin lastenfestareihin lukeutuva Skidirock onnistui jälleen kerran yli odotusten ja yleisöä oli lähes parisen tuhatta. Paitsi lavaohjelma monine esiintyjineen, niin myös mm. Lasten liikennekaupunki kiinnosti lapsia. Skidirock on lajissaan kerrassaan mainio tapahtuma ja Helsinkiä ei viime vuosina ole liemmälti hemmoteltu tämän tyyppisillä lastentapahtumilla.

Lauantaina 22.5. lähti polkupyöräkulkue, jossa oli puolisentoista sataa pyöräilijää, polkemaan Senaatintorilta Itäväylää ja Kehä 1:stä pitkin Mellunkylän Kivikossa sijaitsevaan Ylläs-Halliin, jossa järjestettiin FillariFestari -päätapahtuma. Järjestäjät ja viranomaiset saivat kulkueen osallistujilta runsaasti kiitosta hyvin organisoiduista pyöräilytempauksesta.

Ylläs-Hallissa järjestetty FillariFestarin päätapahtuma oli vuorostaan mukava tapahtuma, jossa oli tasokkaiden livebändien lisäksi mm. liikenneturvallisuusjärjestöjen infopisteitä, fillariesittelyjä, polkuautoja, pomppulinna, Tammisalon VPK:n paloauto jne. Saman aikaisesti Ylläs-Hallissa oli käynnissä VO2 urheilumakasiiniohjelman ja Ylläs-Hallin yhdessä järjestämä hiihdon 24 tunnin maailmanennätysyritys.

- Liekö syynä ollut lauantain runsas tapahtumatarjonta eri puolilla Helsinkiä, taivaan rannalla uhitellut saderintama tai tapahtumapaikan syrjäinen sijainti Kivikossa, Ylläs-Halliin odoteltiin kuitenkin runsaampaakin yleisömäärää. -Järjestäjät päättivät tapahtuman päätteeksi miettiä syksymmällä, voitaisiinko tapahtumaa kehittää edelleen ja miten saada se entistä  kiinnostavammaksi. -Joka tapauksessa maailman ainoa hiihtohalli Kivikossa on näkemisen ja vierailun arvoinen paikka. Vaikka fillaritse.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi