OstariFestari onnistui säästä huolimatta hyvinKontulassa Helsinki -päivän yhteydessä lauantaina järjestetty OstariFestari onnistui vaihtelevasta säästä huolimatta hyvin, joiltakin osin jopa yli odotusten. Jo viidennen kerran pidetty tapahtuma, josta vuosien varrella on tullut yksi Helsinki -päivän itäisen Helsingin päätapahtumista, oli tänä vuonna anniltaan entistä monipuolisempi ja tapahtumapaikkoja oli useita.

Tänä vuonna oli OstariFestarin osalta onnekasta, ettei sade päässyt vaikuttamaan tapahtuman ohjelmaan, vaikka tuuli riepottelikin Helsinki-päivää ja sateen uhka oli todellinen. Kävijöitä eri tilaisuuksissa oli koleasta säästä huolimatta arviolta n. 2 500.

Vuoden Symppis on Pekka Saarnio

Kontulatalossa vietetetyt Kontulan Symppiksen yksivuotisbileet, Kontupisteen tarjoama ohjelma ja asukastila Wanhassa Postissa esitetty lastenohjelma "Musamatka Maailman Ympäri!" keräsivät talolle päivän mittaan toista tuhatta vierasta. Ehdottomasti suosituin tilaisuus näistä oli tiivistunnelmainen ja lämminhenkinen Symppiksen 1-vuotisjuhla, jossa tarjoiltiin ruokaa, kakkua ja kahvia päivän mittaan yli 600 vieraalle. Paikan päällä pidettiin puheita, esitettiin teatteria ja valittiin vuoden Symppis, joka tänä vuonna on pitkäaikainen, tavallisen kansan parissa viihtyvä kaupunginvaltuutettu Pekka Saarnio.

Kontulan Lähiöasemalla järjestetyssä monikulttuurisessa "Kulttuurikattaus"-tapahtumassa oli esillä mm. afganilainen, irakilainen, bosnialainen, kosovolainen, somalilainen ja inkeriläinen/venäläinen kulttuuri käsitöiden, kansallispukujen, musiikin ja pienen naposteltavan/maistiasten muodossa. Mukava tapahtuma oli todella tervetullut lisä OstariFestarin yhteyteen, yleisö toivoi useamminkin vastaavanlaisia tilaisuuksia alueelle.

Kontulan ostarin keskusaukiolla paikalliset yhdistykset ja järjestöt esittelivät toimintaansa. Puolueiden pöytien ääressä nähtiin kansan parissa mm. europarlamentaarikko isä Mitro, kansanedustajat Paavo Arhinmäki ja Eero Heinäluoma sekä perussuomalaisten Juha Väätäinen.

Monipuolista ohjelmaa päälavalla, Cannavo yllätti

Kontulan ostarin Metrokäytävällä sijaitsevalla päälavalla esiintyivät Circus Helsinki, Mikko Perkoila & Puruluu, Il Terzetto di Luca Cannavò, Maria Hänninen & Lefty Willie Band sekä Honey B. & T-Bones. Paikalla olleiden kommenteistä päätellen päivän ohjelma oli ssästä huolimatta jälleen kerran mieluisa ja tasokas. -Nuoret Circus Helsingin sirkuslaiset näyttivät taitojaan lapsiperheille ja Mikko Perkoila & Puruluu viihdyttivät yleisöä mainiolla lasten musiikillaan. -Il Terzetto di Luca Cannavò vuorostaan yllätti taidokkaalla ja yleisöön menevällä Andrea Bocelli -tyyppisellä ohjelmallaan. Mellunkylässä asuvasta sisilialaisesta Cannavosta kuullaan vielä. -Useana vuonna Kontulan eri festareilla ja eri kokoonpanoissa esiintynyt monipuolinen Maria Hänninen ja häntä tukenut Lefty Willie Band esittivät ammattimaisen laadukkaan ja tanakan keikan. Viimeisenä lavalle astunut Honey B. & T-Bones -trio vuorostaan lunasti odotukset tiukalla ja intensiivisellä blues -setillään ja osoitti samalla, minkä takia yhtye kuuluu suomalaisten kulttibändien joukkoon. Hieno lopetus tämänvuotiselle OstariFestarille!

OstariFestarin järjesti Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.


KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi