Mellunmäen metroaseman läntinen lippuhalli avataan 19.7.Mellunmäen metroaseman läntisen eli bussiterminaalin puoleisen lippuhallin peruskorjaus on valmistumassa. Lippuhalli avataan jälleen matkustajien käyttöön maanantaina 19.7., muutama viikko arvioitua aikaisemmin.

Remontissa aseman lännenpuoleinen lippuhalli rakennettiin käytännössä kokonaan uudelleen: tiloja laajennettiin, kaikki pinnat uusittiin, valaistusta parannettiin sekä aseman sisäänkäynnin paikka muutettiin rakennuksen päätyyn. Sisäänkäynti on nyt metrosillan alla eli aiempaan nähden suojaisemmassa paikassa. Samalla siinä on huomioitu suunnittelun alla olevan Mellunmäen keskuksen liikenneterminaalin uusi sijainti metrosillan alla. -Myös lippuhallin R-kioski ja wc saivat uudet paikat; samassa yhteydessä peruskorjattiin myös tämän päädyn liukuportaat ja hissi asemalaiturin ja lippuhallin välillä.

Maailman pohjoisin metroasema

Mellunmäen metroasema on ollut käytössä syksystä 1989 eli yli 20 vuotta. Pari vuotta sitten ilmestyneessä Mellunkylä -lehdessä päätoimittaja Jouko Kokkonen toi ensimmäistä kertaa esille, että Mellunmäki on maailman pohjoisin metroasema. Lisäselvitysten seurauksena läntiselle sisäänkäynnille on nyt kiinnitetty remontin yhteydessä seinätaulu, johon on kirjattu tämä maailman metrobongareille tärkeä tieto.

Mitä tehdään itäiselle sisäänkäynnille?

Nyt kun läntinen sisäänkäynti on saatettu ajan tasalle ja Vesalaan sekä Itä-Vantaaseen kulkunsa suuntaavien asiakkaiden tilanne on parantunut, nouseekin esille kysymys, mitä tehdään lähinnä mellunmäkeläisten käyttämälle itäiselle lippuhallille? -Nykyisellään epäsiisti ja ankeahkon näköinen betonirakennus on lähinnä muistuttamassa metron tulosta Mellunmäkeen vuonna 1989.  Mellunkylä -lehden toimituksen keväällä saamien tietojen mukaan, mitään suunnitelmaa tilan kunnostamiseksi lähivuosina ei tällä hetkellä ole. Nouseeko asia uudestaan esille Mellunmäen keskuksen suunnittelussa tai mahdollisesti metron linjauspäätöksessä Sipooseen, se jää nähtäväksi.


Yllä valmistumaisillaan oleva läntinen sisäänkäynti ja alla itäinen sisäänkäynti eli muisto vuodelta 1989.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi