Hyvin menneillä KontuFestareilla vieraili myös pääministeri

KontuFestareilla koettiin mm. pääministeri, ripaus talvea ja energinen Muska


KontuFestarista on viimeisten seitsemän vuoden aikana tullut yksi Itä-Helsingin suurimmista tapahtumista. Tänä vuonna festari järjestettiin kahdeksannen kerran Kontulan Kelkkapuistossa ja edellisvuosien tapaan tarjolla oli kiinnostava ohjelma moneen eri makuun. Paikan päällä kuultiin rockia, poppia, heviä ja räppiä. Uutena ohjelmakonaisuutena oli viime vuoteen verrattuna tarjolla erillinen telttalava ja Ylläs-Hallin paikan päälle rakentama, suuren suosion saanut ja harvemmin kesäfestareilla nähty, lumesta tehty lasten pulkkamäki ja hiihtolatu. -Aatteiden Teltta, jossa poliittiset puolueet esittelevät ajatuksiaan ja toimintaansa, toi alkuiltapäivästä paikan päällä myös pääministeri Mari Kiviniemen, joka tunnin vierailullaan tutustui tapahtumaan ja kontulalaisiin. -Yleisöä tapahtuma veti iltamyöhän esiintyjien myötä lähemmäs 6 000.

Ohjelmaa moneen makuun

KontuFestarin päälavalle oli kiinnitetty mm. eturivin suomalaismuusikoista koostuva, taitava Stadin Juhlaorkesteri solistinaan Timo Turpeinen, nelihenkinen 60- ja 70 -luvun biisejä esittävä uusi tuttavuus Mad Dogs and an Englishman (Liverpoolsita kotoisin oleva Paul Allison), alkuperäisen Melrose -basistin Repa Nurmen vauhdikas rockabillybändi Rebound, Kontulassa aikoinaan perustettu ja suurin askelin eteenpäin edennyt metallibändi Grendel, Suomen tunnetuimpiin ja suosituimpiin naisrokkareihin lukeutuva Muska yhtyeineen ja KontuFestarin jokavuotinen vieras, itähelsinkiläinen kulttibändi Notkea Rotta. -Hyviä esityksiä olivat kaikki tyynni, mutta päälavan esiintyjistä eritoten Muskan elinvoimainen setti ja Notkean Rotan sateinen räppishow innostivat illan runsaslukuista yleisöä.

Kelkkapuistoon pystytetyssä, alun alkujaan lastenohjelmalle suunnatussa teltassa, lasten ja aikuisten muodostama yhtye Mary & Macy herätti suurta ihastusta. -Myös teltassa myöhemmin iltapäivällä esiintyneet, Kontulassa asuva sisilialainen laulutaituri Luca Cannavo, Mellarissa 27.8. järjestettävää Taiteiden yön tilaisuutta promoamaan tullut laulajatar Ebunoluwa Kivinen sekä Länsimäen nouseva rap-tähti Bulle olivat muiden ohella mainio lisä tämänvuotiseen kattaukseen.

Hyvin järjestetty tapahtuma

On kiinnostavaa havaita, että KontuFestarin tapaisessa maksuttomassa tilaisuudessa tapahtuman ammattimaiseen tekniseen toteutukseen, turvatoimiin ja järjestelyihin sekä yleisön palveluihin kiinnitetään samalla lailla huomiota kuten suuremmissa maksullisissa festivaaleissa. Tämän oli noteeranut moni paikalla ollut festarivieras. Myös viranomaisten mukaan tämänvuotinen tapahtuma sujui rauhallisesti ja hyvin.

KontuFestarin järjesti KontuKeskus ry yhteistyössä Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen kanssa. Tilaisuutta tuki myös Lähiöprojekti.
KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi