Kontula-palkinto Esa Kiiskiselle ja Kontula-veistos Maaretta Pukkiolle

Kontula-palkinnon saaja Esa Kiiskinen etualalla ja Kontula-veistoksen saaja Maaretta Pukkio taustalla.


Joulun Avaus -tapahtuman yhteydessä 27.11. jaettiin merkittäviä tunnustuksia.

Vuoden 2010 Kontula-palkinnon on saanut kauppias Esa Kiiskinen. Palkintoperustelujen mukaan Kiiskinen on osallistunut aktiivisesti Kontulan ja koko Mellunkylän yhteisöllisyyttä vahvistavaan toimintaan. Kiiskinen mm. johti useita vuosia Kontulan Ostoskeskuksen yrittäjäyhdistystä. Hän on myös osallistunut alueen kehittämishankkeisiin.

Kontula-palkinto on myös tunnustus kaikille Kontulan yrittäjille. Esa Kiiskinen on tehnyt pääosan kauppiasurastaan Kontulassa. Hän on toiminut Kontumarketin kauppiaana 14 vuotta. Yritys työllistää 72 henkilöä ja se on alueen suurin työllistäjä.

Esa Kiiskisen tapaa usein Kontumarketissa ja hänen kanssaan on helppo vaihtaa kuulumisia. Tämän ansiosta Kontumarketin kaupanteossa on ripaus vanhan ajan tunnelmaa. Kiiskinen on myös toiminut K-kauppiasliiton puheenjohtajana vuodesta 2008.
Kiiskinen on neljäs Kontula-palkinnon saaja. Palkinnon ovat saaneet aiemmin Jussi Sydänmäki, Armas Viita ja Pentti Helo.

Kontula-veistos Maaretta Pukkiolle


Ensimmäisen kerran jaetun Kontula-veistoksen sai Helsingin kaupungin itäisen sosiaaliaseman päällikkö Maaretta Pukkio. Tunnustus voidaan myöntää Kontulan ja koko Mellunkylän hyväksi toimineelle henkilölle.

Pukkio on aikaa ja vaivoja säästämättä tehnyt tärkeää työtä Itä-Helsingin alueen asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Kontulassa hänen toimintansa on näkynyt mm. Lähiöaseman toiminnassa ja erityisesti Kontulan Symppiksen ja koko Kontulatalon perustamisessa.

Sekä Kontula-palkinnon että Kontula-veistoksen on suunnitellut ja toteuttanut taiteilija Jonne Pitkänen.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi