Skidirock ja Mellunmäen kesäjuhlat onnistuivat hyvinSkidirock 2011 oli hieno tapahtuma


Kaikkien sääennustusten vastaisesti SkidiRockissa ei tänäkään vuonna satanut. Perjantain hiukan koleassa säässä Leikkipuisto Kurkimäen pihamaa täyttyi lapsista, vanhemmista, päiväkoti- ja leikkipuistoväestä sekä koululaisista. Skidirockissa on aina ollut leppoisa tunnelma, niin tänäkin vuonna. Yleisöä arvioitiin paikan päällä vierailleen yli 2000.

Päivä lähti käyntiin leikkipuistoväen vauhdikkaalla Itä-Räpillä, jonka jälkeen Annin Lapset viihdytti nuorta yleisöä. Heidi Haimi vuorostaan veti esimerkillään lapset Zumbaamaan. Mary & Macy Bandin esiintyminen ihastutti, solistin upea lauluääni ja taustan rummut säväyttivät. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Skidirockissa kuultiin myös viuluja Leikarien esityksessä.

Leikkipuistoissa Skidirockia varten tehty musiikkikuvaelma Eko-Åke on itäisen alueen leikkipuistoväen voimannäyte. Leikkipuistoväestä löytyy jos jonkinnäköistä taiteilijaa.  Ennen kaikkea Kurkimäen ja Kipinäpuiston lapset ovat mahtavia esiintyjiä innostuneiden ohjaajien rinnalla. Kipinäpuiston Arto Pohjolan piirrokset seikkailevat julisteissa ja paidoissa ja tarinat ovat muovautuneet usein nukketeatteriesityksiksi , nyt kuvaelmaksi.  Selkeä-ääninen kertoja Lp Kurkimäen Tuula  Ekman on usein ohjannut  nukketeatteriesitykset ja nyt kuvaelman - lasten ohjaaminen on jo taito sinänsä. Muusikko Pablo Salmesin jälki näkyy esityksen musiikkitaustoissa. Kun mukana on Kipinäpuiston Harri sekä Mellunmäen Sami, on näytelmä raami valmiina. Näytelmää on jo pyydetty muualle viemään eteenpäin kierrätyksen ideaa - jopa useilla eri kielillä! Skidirockin lavalla esiintynyt Pentti Rasinkangas ja Ohilyönti -yhtye sai kiitollisia kuulijoita vähän vanhemmistakin lapsista. Kurkimäessä kaikunut  ”Mamma Miau” on vaikuttanut ainakin joidenkin nuorten musiikilliseen uravalintaan, sillä se oli lasten suosikki jo silloin kun Rasinkangas vieraili ensimmäisiä kertoja Kurkimäessä. Lastem kulttuurikeskus Musikantit oli tehnyt näyttävää jälkeä Avaruusseikkailu -teatteriesityksessään, jossa korttelitalon saliin oli luotu jännittävä avaruustunnelma.

Skidirock -tapahtumaa on vuosien varrella tehty hyvinkin pienin voimavaroin. -Tapahtuman rahoitus on ollut vuosi vuodelta epävarmempaa, mutta viime aikoina ovat yhä useammat tahot tulleet innostuneesti mukaan järjestelyihin. Näistä mainittakoon Keinutien ala-asteen 4b, jolla oli paikalla reipas ryhmä ja antoi apua monessa eri toiminnassa. Hely ry:n ja Nuorisoasiainkeskuksen Liikennekaupunki ovat useamman vuoden ajan olleet tapahtumassa mukana. Tänä vuonna eritoten Liikuntaviraston minipallokentta saavutti suurta suosiota lasten parissa. Kierrätyskeskus on vuorostaan järjestänyt pajoja. Mukana oli myös Mellunkylän seurakunta.Mellunmäen kesäjuhlissa mukava tunnelma

Mellunmäessä vietettiin lauantaina kesäjuhlia perinteisellä tavalla. Mellunmäen vanhan ostarin Mellu-estradilla yleisölle oli tarjolla kulttuuria, politiikkaa ja basaaria.

Väkeä tuli paikalle neljättä sataa ja tapahtuma tuntui mukavalta, suurelta paikalliselta perhejuhlalta.

Ohjelmassa oli ilmaisen kakkutarjoilun lisäksi mm. Stadin juhlaorkesterin esiintyminen, Eino Leinon runoja lausui vuorostaan Marja-Terttu Viherkoski, tanssia esitti Mellarissa harjoitteleva Piroska -tanssiryhmä ja gospelia kuultiin Nina & Gospel Grooves -yhtyeeltä, joka harjoittelee Mikaelin kirkolla. Lisäksi lapsia viihdytti ulkosalla käynyt Tammisalon VPK.

Eripituisia puheita pitivät pitkään Mellunmäessä asustanut, Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Rautava, kirjailija Sakari Kirjavainen ja Vesalassa asustava kansanedustaja Eero Heinäluoma. Sekä Rautava ja Heinäluoma kuten myös Mellunmäki-Yhdistyksen entinen, pitkäaikainen puheenjohtaja Pertti Lampi kukitettiin paikan päällä.

Tilaisuudessa juhlistettiin myös tilaisuuden järjestäjän, Mellunmäki-Yhdistyksen 40 vuotta kestänyttä taivalta aktiivisena asukasyhdistyksenä.


KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi