OstariFestarilla mainio meininki

Kontulassa järjestettiin Helsinki -päivän yhteydessä helluntaisunnuntaina 12.6. jo kuudennen kerran kaiken kansan, maksuton OstariFestari -tapahtuma, josta vuosien varrella on tullut yksi Helsinki -päivän itäisen Helsingin päätapahtumista. Hyvin onnistuneessa tapahtumassa sää oli helteisen kuuma, tunnelma rennon hyvä ja ohjelma erinomaisen monipuolinen. Yleisöä kävi festarin tilaisuuksissa päivän varrella arviolta n. 2 500.

Kontulan ostarin Metrokäytävällä järjestetyssä varsinaisessa konserttitapahtumassa esiintyi ensalkuun sympaattinen, hengellistynyt entisaikojen kitaravirtuoosi ja nyt pianistina ja laulajana körttivirsiä työstänyt Jukka Tolonen yhtyeensä kera. Bändin osalta oli eritoten hienoa kuulla saksofonilegenda Juhani "Junnu" Aaltosen hienovireistä soittoa ja improvisointia.- Tolosen jälkeen, pari kuukautta Kontulassa harjoitellut Blues ABC Workshop Band (soitinrakentajamestari Juha Lottosen, musiikkipedagogi Aija Puurtisen ja "bluesministeri" Esa Kuloniemi vetämän Blues ABC -kurssiryhmän primitiivisoitinryhmän yhteisesiintyminen) yllätti yleisön omintakaisella ja hienolla "lopputyöllään". Ties mistä osista itse rakennettujen soittimien soundi oli kerrassaan upea ja esitys vaikuttava. Toivottavasti tämä esiintyminen ei jää ryhmän ainoaksi, sillä biisivalikoimaa laajentamalla tällainen kokoonpano voisi olla menestys myös suuremmillakin estradeilla. - Bluesryhmän jälkeen Klovni Valtteri, jonka mielipuuhiin kuuluu yksipyöräisellä taiteileminen, hauskutti ystäviensä kera perheen pienempiä ja vähän varttuneempaakin lennokkaalla sirkushenkisellä ohjelmallaan. - Sitten lavan valloitti vuorostaan ihastuttava Mary & Macy Band, jonka ohjelmisto koostui tutuista lastenlauluista, ikivihreistä iskelmistä sekä uusimmista hiteistä. Yhtyeen tyttöjen iloinen soitanta ja laulanta vahvistettuna kahdella osaavalla aikuisella sai monen hyvälle tuulelle. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja povatessaan bändille menestystä mm. erilaisissa lasten tapahtumissa. - Stadin Juhlaorkesterin laadukas ja monipuolinen keikka koostui monista tutuista biiseistä. Orkesteria johtaa tänä vuonna kosketinsoittaja ja laulaja Mikko Rintanen ja yhdeksänhenkisen kokoonpanon Kontulan esityksestä jäivät mieleen mm. laulaja Merikukka Kiviharjun persoonallinen lauluääni ja saksofonisti/laulaja Alassane ”Rane” Diallon mukaansatempaava hahmo. - Juhlaorkesterin jälkeen lavalle astui Mellunkylässä asuvan Luca Cannavon yhtye. Sisiliasta kotoisin oleva, taitava tenorilaulaja esitti uuden yhtyeensä kanssa kokoelman uudelleen sovitettua, tunnettua italialaista musiikkia ja keikka oli pelkistetyn erinomainen. Tällä menolla ja uudella tulevalla ensilevyllään Luca Cannavo tulee valloittamaan italialaisen musiikin ystävät Suomessa. - Viimeisenä esiintynyt ja odotettu Pelle Miljoona Acustokarhut, jossa soittivat Pellen lisäksi kitaristi Jukka "Mela" Melametsä ja Tero Siitonen, lunasti kaikki odotukset tiukalla ja intensiivisellä setillään ja osoitti samalla, minkä takia Pelle Miljoona kuuluu suomalaisen rockmusiikin suurten kulttihahmojen joukkoon. Kerrassaan hieno lopetus tämänvuotiselle OstariFestarille!

Konserttitapahtuman isäksi Kontulan ostarin keskusaukiolla poliittiset puolueet esittäytyvät Aatteiden Teltassa ja Kontulatalolla järjestetiin iltapäivän päätteeksi maksuton Startti Lavatansseihin -kurssi, jossa halukkaat pääsivät tutustumaan ja kokeilemaan tanssin alkeita.

OstariFestarin järjesti Kontulan ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi