Kurkimäkeläiselle Innojok Oy:lle Uudenmaan yrittäjäpalkintoKurkimäen teollisuusalueella toimiva valaisinvalmistaja Innojok Oy on toinen tämänvuotisista uusmaalaisista yrittäjä ttunnustuksen saajista. Innojok on tekniikan tohtori Jukka Jokiniemen vuonna 1993 perustama valaisinten suunnittelu, valmistus, maahantuonti- ja markkinointiyritys. Toinen palkituista on Mansner Oy Hienomekaniikka Karkkilasta.

Jokiniemi perusti yrityksen vuonna 1993 keskellä lamaa. Hän oli jäänyt työttömäksi ja ainoa mahdollisuus työllistyä oli luoda itselleen työpaikka. Yritys toimi aluksi Puotilassa ja Vartioharjussa, kunnes se muutti Kurkimäkeen 2004.

Jukka Jokiniemi kertoo, että hän on tyytyväinen yrityksen tiloihin. Kurkimäki on lisäksi kävelyetäisyydeltä Jokiniemen kotoa, mitä hän pitää erittäin tärkeänä sijoittumisperusteena. Kurkimäki sijainti metroradan varressa ja Kehä I:n kupeessa on myös yrityksen kannalta hyvä.

Innojok alkoi valmistaa Innosol -kirkasvalolaitteita 1997. Kymmenisen vuotta myöhemmin se laajensi toimintaansa design-valaisimiin, jotka muodostavat jo suurimman tuoteryhmän. Innolux Design -valaisimet ovat ajattomia klassikoita sekä moderneja nykypäivän malleja, jotka ovat suunnitelleet tunnetut suomalaiset muotoilijat. Yritys työllistää 15 henkilöä.

Yrityksen tuotteita viedään noin 25 maahan. Vahvinta markkina-aluetta on Alppien pohjoispuolinen Eurooppa. Valaisimia myydään myös Pohjois-Amerikassa.

Jokiniemi on itse näkövammainen. Hänen mukaansa yritystoimintaan kuuluu yhteiskunnallinen vastuu, sillä yritykset ovat yhteiskunnan moottoreita.  Jokiniemi pitää tärkeänä esimerkiksi vajaakuntoisten työllistämistä. Vammaisten ja osatyökyisten yhdenvertaiseksi työllistymiseksi toimiva VATES-säätiö palkitsi Innojokin 2009 vuoden esimerkillisenä vammaistyöllistäjä.

Yritys on alallaan hyvin tunnettu ja sen tuotteet ovat saaneet useita kansainvälisiä palkintoja. Jukka Jokiniemi on 2004 valittu vuoden näkövammaiseksi yrittäjäksi ja 2010 – 2011 vuoden sähköinsinööriksi.

Yritys on hiljattain avannut tehtaanmyymälän Kurkimäkeen. Lisätietoja www.innojok.fi

Uudenmaan liitto yhteistyökumppaneineen palkitsi vuoden yrittäjät jo yhdeksännentoista kerran. Tunnustuksia myönnetään vuosittain kaksi: tuotannolliselle yritykselle sekä kaupan tai palvelualan yritykselle.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi