Aluefoorumissa oli aiheena arjen turvallisuus

Kontulan Sympiksessä järjestetyssä aluefoorumissa oli hyvä tunnelma (kuva: Tiina Salo)
 
Tiistaina 28.2. järjestetty Mellunkylän aluefoorumi keräsi kuutisenkymmentä henkeä Kontulan Symppikseen pohtimaan arjen turvallisuutta. Kaupungin turvallisuus- ja valmiusyksikön johtaja Matti Koskinen esitteli vastavalmistuneen turvallisuusohjelman ja poliisien edustajat vuorostaan kertoivat toiminnastaan ja laajasta alueellisesta yhteistyöstä turvallisuuden parantamiseksi Itä-Helsingissä. 
 
Ylikonstaapeli Pentti Tarvonen korosti puheenvuorossaan, että poliisin työssä ennaltaehkäisevä toiminta on tärkeintä ja siksi poliisi tekee paljon yhteistyötä mm. koulujen kanssa. Yleisön joukosta esille nousseeseen kysymykseen mm. ”Kodinturvajoukkojen” perustamisesta, poliisi vastasi, että niistä voisi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Tilaisuudessa poliisi neuvoi ja toivoi, että väkivallasta aina ilmoitettaisiin poliisille.
 
Polveilevasta keskustelusta huomasi, että turvallisuus liittyy moneen asiaan. Puhetta oli niin pimeistä, epäsiisteistä alikulkutunneleista kuin koulukiusaamisesta ja huumeidenkäyttäjien tekemistä rikoksista. Puheenvuoroissa heijastui eritoten huoli lapsista ja nuorista, jotka eivät saa riittävästi tukea kotoa. 
 
Vesalan yläasteen rehtori Juha Juvonen kertoi, että terveyskeskus on vetämässä psykiatriset sairaanhoitajat pois kokeilukouluista (mm. Vesalasta). Syynä tähän päätökseen on se, ettei näiden sairaanhoitajien toiminta kouluissa ole ollut tarpeeksi tehokasta. -Juvosen mielestä tässä kohtaa tehokkuus on väärin ymmärretty, sillä vasta nyt - kun sairaanhoitajat ovat haastatelleet kaikki oppilaat ja oppilaat tietävät kenen puoleen kääntyä ongelmatilanteissa - tuloksia voi alkaa odottaa.
 
Koskisen, Tarvosen ja Juvosen lisäksi aluefoorumin panelissa esittivät näkemyksiään mm. pelastuslautakunnan puheenjohtaja Pekka Saarnio, kirkkoherra Martti Häkkänen, sosiaaliaseman päällikkö Maaretta Pukkio ja ylikomisario Veli Hukkanen. Paikan päällä oli myös lukuisa joukko muita aiheesta kiinnostuneita asiantuntijoita.
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi