Uusi Mellunkylä -lehti jaossa toukokuun alusta lähtien


 
Tuoreella Mellunkylä-lehdellä on jälleen yksinkertainen tavoite: antaa läpileikkaus kaupunginosamme ajankohtaisista asioista. Päämääränä on myös tarjota asialliseen tietoon perustuvia puheenaiheita.
 
Yksi lehden pääjutuista käsittelee alueiden eriarvoistumista vieraskielisen väestön määrän pohjalta. Eriytyminen tai sen vieraskielinen vastine segregaatio ovat esiintyneet julkisuudessa tuon tuosta. Etenkin s-sana suhahtaa ilkeästi – sillä on käsitteenä kytkynsä myös erotteluun.
 
Tosiasia on, että vieraskielisen väestön määrä kasvaa Mellunkylässä myös tulevaisuudessa.
 
Tilannetta ei kuitenkaan helpota kaikkien vieraskielisten niputtaminen kasvottomaksi ryhmäksi, joka uhkaa Suomea ja suomalaisuutta. Kaikki muuttajat jälkeläisineen ovat yksilöitä. Annetaan jokaiselle mahdollisuus näyttää taitonsa ja ottaa paikkansa yhteiskunnassa. Sama koskee tietysti kantasuomalaisia.
 
Käytännön monikulttuurisuudesta on esimerkki lastenkulttuurikeskus Musikantit, jonka kävijöiden kokemuksia löytyy lehden sivuilta. Musikanttien vetäjät Suvi ja Niklas Nyström ovat jaksaneet tehdä töitä lastenkulttuurin eteen jo kahdeksan vuotta. Hankaluuksia on riittänyt, mutta yli 600 lapsen osallistuminen toimintaan on osoitus sen tarpeellisuudesta.
 
Lehti sisältää totuttuun tapaan vankan uutispaketin. Aiheet ulottuvat leikkipuistoista yritysmaailman huipputasolle.
 
Palstatilaa saavat myös Mellunkylän juhlaviikot, jotka muodostavat Helsingin asteikollakin mittavan tapahtumakokonaisuuden. Kaikilla Mellunkylän osa-alueilla tulevana kesänä oma tapahtumansa ja Kontufestaria vietetään jo kymmenennen kerran.
 
Vaahtokukkana vapun kunniaksi lehti esittelee kaupunginosan terassitarjonnan.
 
Sisällysluettelo:

Ajankohtaista s. 4–9, Kaiken kansan tapahtumia s. 10, Tapahtumat lyhyesti s. 12, KontuFestari kymmenennen kerran s. 13, Itä imee vieraskielisiä s. 14, Mellunkylän kaupunginosan kartta s. 18-19, Kontulan ostarin liikkeet ja palvelut s. 20, Ihmisiä yritysten taustalla: Mellunmäkeläinen kahvilayrittäjä Hilkka Harju s. 21, Kontupiste 10 vuotta: Tietoyhteiskunnan ja kulttuurin näyteikkuna s. 22, Kulttuurijohtaja Kunnas toivoo panostusta ennemmin toimintaan kuin seiniin s. 24, Musikanteissa aitoa monikulttuurisuutta s. 27, Vetoa ja voimaa Mellunkylään – Työ jatkuu s. 29, Kaksitoista kysymystä s. 31, Terassikausi alkaa s. 32, Kolumni: Metropolia olisi mahdollisuus Mellunkylällekin s. 34
 
Maksutonta Mellunkylä -lehteä on saatavissa 2.5. alkaen mm. Kontupisteestä, Symppiksestä, Mellarista, Kontulan lähiöasemalta ja K-Supermarketeista.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi