Lastenkulttuurikeskus Musikantit sai Lapsen rinnalla -palkinnon


Lapsen rinnalla -palkinto myönnettiin Lastenkulttuurikeskus Musikanteille. Palkinnon vastaanottivat peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonilta (oik.) toiminnanjohtaja Niklas Nyström (2. vas.) ja rehtori Suvi Nyström (keskellä). Eeva-Liisa Broman (2. oik.) palkintoa ehdottaneesta Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hankkeesta ja toimitusjohtaja Christer Haglund Suomen Messuilta (vas.)
 
Tämänvuotinen Lapsen rinnalla -tunnustuspalkinto myönnettiin itähelsinkiläiselle, Kurkimäessä sijaitsevalle Lastenkulttuurikeskus Musikanteille 27.4. Lapsimessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Musikantit järjestää monikulttuurista musiikki-, teatteri-, kuvataide ja tanssiopetusta 600 lapselle. Palkinnon arvo on 5 000 euroa ja sen lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Tunnustuspalkinnon saajan julkisti peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson.
 
Lastenkulttuurikeskus Musikantit on perustettu vuonna 2004 ja se tarjoaa musiikin, teatterin tanssin ja kuvataiteen opetusta suomen-, venäjän- ja englanninkielellä sekä tukee lasten kasvatusta ja koulunkäyntiä tarjoamalla myös kielenopetusta. Musikanttien tavoitteena on olla monipuolinen ja yhteisöllinen lasten keskus, jossa pääpaino on yhdessä tekemisessä ja tasokkaassa opetuksessa. Musikanteissa käy opiskelemassa noin 600 lasta. Musikanttien vetäjinä toimivat Suvi ja Niklas Nyström.
 
Palkinnon teemana lastenkulttuurin kehittäminen
 
Lapsen rinnalla -tunnustuspalkinnossa haettiin tänä vuonna lasten kulttuurin kehittäjää tai yhteisöä, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt lastenkulttuuria ja toiminut lastenkulttuurin puolesta. Raadin valintakriteereissä painottui myös helppo tavoitettavuus ja matala kynnys osallistua.  
 
Lastenkulttuurikeskus Musikanttien valintaan vaikutti raadin mukaan se, että Musikanttien toiminta on vahvasti yhteisöllistä ja tukee maahanmuuttajien kotouttamistyötä sekä sensorista integraatiota. Musikanttien toiminta tavoittaa maahanmuuttajat hyvin, ja suurin osa oppilaista on monikulttuurisesta taustasta. Mukaan mahtuu myös suomenkielisiä lapsia.
 
Lastenkulttuurikeskus Musikantit on poikkeuksellinen yhteisö myös siksi, että kulttuurinopetuksen lisäksi Musikantit tarjoaa tukea kielitaidon kehittymiselle sekä tukee lapsia, joilla vaikeuksia kielen kehityksessä, raati toteaa perusteluissaan.
 
Tunnustuspalkinnon saajan valitsi raati, johon kuuluivat peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, toimittaja Suvi Ahola Helsingin Sanomista, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen Pelastakaa Lapset ry:stä ja puheenjohtaja Jaana Toikkanen Uudenmaan lastenhoitoalan yhdistyksestä.KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi