Mellunkylän Juhlaviikot tarjosivat mukavan iloisia tapahtumia Kurkimäessä, Mellunmäessä, Vesalassa, Kivikossa ja Kontulassa

 

Mellunkyläläiset toimijat ja yhdistykset Kurkimäessä, Mellunmäessä, Kivikossa, Vesalassa ja Kontulassa onnistuivat niin ohjelmistoltaan kuin myös järjestelyiltään hyvin touko-kesäkuun vaihteessa eri puolilla Mellunkylää järjestetyissä, maksuttomien tapahtumien ja tilaisuuksien sarjassaan. Mellunkylän Juhlaviikoiksi nimetty tapahtumien sarja keräsi yhteensä n. 10 000 kävijää.

Kuudessa tapahtumassa runsaasti lasten ohjelmaa
 
Mellunkylän Juhlaviikot koostuivat tänä vuonna 25.5. järjestystä ainutlaatuisesta Kurkimäen ”Skidirock” -lastentapahtumasta, kotoisesta ”Mellunmäen kesäjuhlat” -tilaisuudesta Mellunmäen vanhalla ostarilla ja Kontulan Ostarin uudesta, iloisesta ”Kesän Avaus” -tapahtumasta 26.5., Vesalassa ensimmäistä kertaa pidetystä, mukavasta ”Vehreä Vesala” -puistokonsertista 31.5., perinteisestä ”Ihana Kivikko” -tapahtumasta Kipinäpuistossa  3.6. sekä seitsemännen kerran Helsinki-päivänä 12.6. järjestetystä, laajasta ”OstariFestari” -happeningistä Kontulan ostarilla. 
 
Merkittävää tänä vuonna oli se, että järjestäjät olivat panostaneet aiempaa enemmän lasten ohjelmaan. Viikkojen aikana kuultiin mm. vauhdikasta Kengurumeininkiä, teeveestä tuutua Satu Sopasta ja Tuttiorkesteria, ihastuttavaa Mary & Macy Bandia, railakasta Pientä Suurta Seikkailua, maineikasta Bruunin jengiä, monipuolisia Musikantteja sekä lukuisia, hienoja paikallisia lasten kuoroja ja koulubandejä. Lisäksi nähtiin mm. Circus Helsinkiä, Pallomerimiestä, Kidols 2012 voittajaa ja Kurkimäen Skidirockissa oli varta vasten rakennettu lapsille Polkuautoliikennekaupunki ja Hembölen kotieläinfarmi.
 
Tämänvuotiset tapahtumat keräsivät yhteensä 10 000 kävijää
 
Aikuisille suunnatusta musiikkiannista pitivät huolen mm. kolmesti eri puolella Mellunkylää esiintynyt erinomainen Stadin Juhlaorkesteri, OstariFestarilla koettu Tumppi Varosen ja Rane Raitsikan intensiivinen Duo ja Jiri Nikkisen loistava Beatles -musiikkia esittänyt yhtye sekä Vesalassa lavalla ollut perinteikäs Kalliolan viihdeorkesteri ja Mellunmäessä esiintynyt Työväenopiston Mellun Laulu. 
 
Muusta ohjelmistosta mainittakoon, että OstariFestarin yhteydessä Mikaelin seurakunnan järjestämät bussiretket Östersundomin kirkolle ja Vuosaaren sataman merimieskirkkoon keräsivät kiitosta osakseen.
 
Myös sää suosi suurinta osaa tapahtumia, ainoastaan Kivikossa satoi ja OstariFestarilla koettiin muutama pikainen sadekuuro auringonpaisteen lomassa. Odotetusti jo useamman kerran järjestetty Skidirock -tapahtuma ja Kontulan ostarin tilaisuudet vetivät suurimmat yleisöt. Skidirockissa oli arviolta 2 500 kävijää ja Kontulan ostarin Kesän Avaus ja Helsinki-päivän OstariFestarin tilaisuuksissa yhteensä n. 6 500 kävijää. Kun mukaan lasketaan vielä muut Mellunkylän Juhlaviikkojen lähitapahtumat Mellunmäessä, Vesalassa ja Kivikossa ( n. 1 000 kävijää yhteensä), niin kaikkiaan tämänvuotiset tilaisuudet keräsivät n. 10 000 kävijää.
 
Mellunkylän kesä tulee huipentumaan lauantaina 18.8. kymmenennen kerran järjestettävään KontuFestari -tapahtumaan Kontulan Kelkkapuistossa.
 KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi