Kolumni: Kontulatalon toiminta loppumassa?

 
Kolumni: Kontulatalon toiminta loppumassa?

Kontulatalo on asukkaiden monitoimitalo Kontulan ostarilla, jossa yhdistyvät Helsingin sosiaaliviraston matalan kynnyksen paikka Symppis, kulttuurikeskuksen moderni Kontupiste monine tietoyhteiskunnan ja kulttuurin palveluineen, asukkaiden ja järjestöjen suositut kokoustilat Wanhassa Postissa ja paikallisen urheiluseuran FC Konnun katutoimisto. Viime vuonna talossa oli 175 000 kävijää.
 
Mellunkylässä vellovat nyt huhut Kontulatalon kiinteistön myymisestä ja Kontulatalon toiminnan mahdollisesta loppumisesta. Valitettavasti huhuissa tuntuu olevan perää. Kiinteistön omistaja Sponda on myymässä tilan ja kauppa on pitkälle neuvoteltu.
 
Jos kauppa toteutuu, pahimmassa tapauksessa Kontulatalon toiminta voi päättyä jo vuodenvaihteessa. Talossa toimiville tahoille ei olla vielä virallisesti ilmoitettu tiloista luopumisesta. Tällä hetkellä sosiaalivirastolla on vuokrasopimus Spondan kanssa koko tilasta. Sopimus päättyy 31.12.2012, eikä Sponda uusi sitä. Ostaja lienee kontulalainen taho... - Vielä on kuitenkin pieni mahdollisuus, että kaupunki saa neuvoteltua toisenlaisen ratkaisun. Asia ratkennee tällä viikolla. 
 
Nyt esille nousee kysymys: Miten tällaiseen tilanteeseen on ajauduttu? Tilojen kohtalosta ja sen vuokrasopimuksesta vuodelle 2013 on kuitenkin kyselty jo viime elokuusta  lähtien. - Meneillään olevan keitoksen seurauksena talon eri toimijoiden ensi vuodeksi tekemät suunnitelmat saattavat mennä täydellisesti uusiksi ja tiloja käyttäneet tuhannet ihmiset ja kymmenet järjestöt joutuvat tyhjän päälle...
 
Seuraamme tilannetta.

Päivitetty 23.11.2012: Viimeisimpien tietojen mukaan neuvottelut Kontulatalon tiloista jatkuvat ja lisätietoa tilanteesta saadaan lähitulevaisuudessa.
 
Larri Helminen

Lue kolumni SymppiksestäKontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi