Kansallisteatteri jalkautuu Kontulaan

 
Suomen Kansallisteatteri toteuttaa vuonna 2013 alueellisen yleisötyöhankkeen Kontulassa ja se toteutetaan yhdessä alueen toimijoiden ja asukkaiden kanssa. Kontula-projekti yhdistää teatteria, tanssia, musiikkia ja kuvataidetta. 
 
Yleisötyöprojektissa alueen nuoret, aikuiset ja ikäihmiset kohtaavat eri taidetyöpajoissa. Työpajoissa (musiikki, tanssi, sanataide, kuvataide) käsitellyistä teemoista valmistuu materiaalia yhteisen esityksen valmistamiseen. Projekti huipentuu teatteriesitykseen, jota esitetään Kontulassa alueen asukkaille kolmesta viiteen kertaa. 
 
Kontulan näytäntöjen jälkeen projekti päätetään Kansallisteatteriin, missä esityksen pääsevät näkemään Kansallisteatterin henkilökunta ja yleisö. Näin Kontulan asukkaat ja projektista nousseet teemat tulevat näkyviksi myös Kansallisteatterin yleisölle.
 
Kontula-projektin tavoitteena on taidetoiminnan kautta tukea aluetta sekä vahvistaa alueen asukkaiden yhteenkuuluvuutta ja turvallisuuden tunnetta. Oman teatteriesityksen, valokuva-, video- tai kuvataidenäyttelyn valmistaminen alueen asukkaiden nähtäville vahvistaa tekijöiden ja asukkaiden alueellista itsetuntoa. Projekti kasvattaa osallistujien ja toimijoiden rohkeutta sekä antaa kokemuksen taiteellisesta työskentelystä. Tämän lisäksi tavoitteena on myös tutustuttaa osallistujat teatteriin taidemuotona eri osa-alueineen: ilmaisuun, lavastukseen, puvustukseen, valo- ja äänisuunnitteluun, tanssiin ja musiikkiin. Projekti tuottaa rohkeutta ja iloa yksilöiden elämään ja edistää kunkin voimavarojen vahvistumista. 
 
Tavoitteena on, että Kontula-projektin jälkeen taidetoiminta jäisi elämään alueella.  Projekti linkittyy Helsingin kaupungin demokratiapilottihankkeen Vetoa ja voimaa Mellunkylään kanssa. Kontula-projektin tavoitteena on, että alueen asukkaiden toiminta myös Vetoa ja Voimaa Mellunkylään –hankkeessa vahvistuu ja että toimijat saavat uutta intoa ja uusia taitoja yhteisten asioiden eteenpäin viemiseen ja oman asuinalueensa kehittämiseen.
 
Projekti käynnistyy keväällä 2013, jolloin taiteellinen suunnittelija ja työpajojen vetäjät tutustuvat alueen ominaispiirteisiin, sen historiaan ja nykyisiin asukkaita askarruttaviin teemoihin. Työpajatoiminta käynnistyy elo-syyskuussa, ja esitys valmistuu joulukuussa. Kansallisteatterissa esitys nähdään tammikuussa 2014. 
 
Lisätietoja: tuottaja Roosa Vaverka, p. 010-733 1253, roosa.vaverka(at)kansallisteatteri.fiKontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi