EUNIC Finland KontuFestareillaItä-Helsingin suurin ja kaunein vuosittainen tapahtuma, lauantaina 24.8. Kontulan Kelkkapuistossa järjestettävä KontuFestari, saa tänä vuonna vahvistuksia kuudesta Euroopan maasta! Kyseessä on uusi aluevaltaus aiemmin lähinnä suomalaiseen musiikkiin ja paikallisiin esiintyjiin keskittyneelle KontuFestarille. 
 
Idean takana ovat ja esiintyjistä vastaavat EUNIC Finlandin jäsenet British Council Finland, Ranskan instituutti Suomessa, Goethe-Institut Finnland, Viro-instituutti Suomessa, Italian kulttuuri-instituutti ja Puolan suurlähetystö. EUNIC (European Union National Institutes for Culture) on Euroopan unionin maiden kulttuuri-instituuttien verkosto, jonka tavoitteena on kehittää ja edistää kulttuuriprojekteja sekä muita kulttuurisen yhteistyön muotoja. Suomessa siihen kuuluu yhteensä yhdeksän jäseninstituutiota.
 
”Yhteistyön tavoitteena on juhlia Euroopan kulttuurista rikkautta ja monikulttuurisuutta sekä tuoda kansainvälistä ohjelmaa uusille alueille, keskustan ulkopuolelle,” sanoo Antti Karjalainen, EUNIC-verkoston puheenjohtaja Suomessa. ”KontuFestari tarjoaa tälle yhteistyölle myös oivan ympäristön,” hän lisää. 
 
Luvassa on musiikkia laidasta laitaan: suositun virolaisen Svjata Vatran '"tulifolkista" saksalaisen DJ Barzinin balkanilaisiin soundeihin, Luca Garganon italoiskelmään ja puolalaisen Artur Dutkiewicz Trion maailmanluokan jazziin. Musiikkiesitysten lisäksi festivaaleilla nähdään ranskalaisen Compagnie de Fakton hauska ja yllättävä, katutanssia perinteiseen chanson-musiikkiin yhdistelevä esitys, sekä päästään nauttimaan kuuluisasta brittihuumorista koomikko Josh Howien stand-upin muodossa.
 
KontuFestarin järjestää KontuKeskus ry. yhteistyössä Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen ja nuorisoasiainkeskuksen kanssa. Tapahtuma on maksuton. Lisätietoja KontuFestareista tästä ja www.facebook.com/Kontufestari2013KontUn legendaarinen ottelu vuonna 1986


Aikaisemmat videot

Ajankohtaista

Tapahtumat

Hel.fi

Helsinginuutiset.fi